– Røros er ett av to utvalgte områder i Trøndelag hvor målet er å utvikle et enda bedre og mer fleksibelt tilbud på bestilling, skriver AtB i en pressemelding.

Med det som kalles fleksibel transport, kan du bestille en tur fra A til B basert på ditt eget reisebehov. Det er ikke knyttet opp mot faste rutetider eller faste ruter, men innenfor bestemte soner og åpningstider. Målet kan for eksempel være kollektivknutepunkt, handlesteder eller kommunesenter, og hvis flere bestiller og skal samme vei, vil det være flere passasjerer i samme drosje eller minibuss.

– Det finnes tre typer fleksibel transport i Trøndelag: fleksibel service, fleksibel tilbringer og fleksibel by. I Røros kan du reise med fleksibel by og fleksibel tilbringer, skriver de.

Røros er valgt ut som pilotområde, og vil ha et tilsvarende tilbud som Steinkjer og Verdal. Du må bestille din reise senest én time før du skal reise, og bestiller fra adresse til adresse.

Tilbudet som kalles "Fleksibel tilbringer", tar deg til og fra annen rutegående trafikk, og på Røros kan du bestille transport til og fra Rørosbanen.

Også i Holtålen kan du bruke buss og tog i kombinasjon med fleksibel transport. I tillegg kan du reise med skolelinjer som også fungerer som lokallinjer.

– Du kan bestille Fleksibel transport til og fra utvalgte avganger på Rørosbanen mellom Røros/Østerdalen og Trondheim på Ålen og Haltdalen stasjon. I tillegg kan du bestille transport til Ålen og Haltdalen sentrum to ganger i uka tur/retur, skriver AtB.