– Fra skolestart, 17. august, gjenopprettes tilbudet på to av de tidligere nedlagte rutene som vi kjører for AtB, forteller en glad og fornøyd avdelingsleder i Nettbuss i Røros og Holtålen, Per Matti Svendsen.

AtB har lyttet til innspill fra lokalt hold og setter opp igjen bussen som går fra Glåmos til Røros klokka 14.10. Der har bussen nå stoppet på Vintervollen, og det har gått drosje derfra til Røros.

– Fra høsten kjører altså bussen helt til Røros med både skoleelever og alle andre passasjerer, forklarer Svendsen.

Videre gjenopprettes returen på ruta Hådalen – Røros og det blir mulig å ta buss fra Synnervika klokka 14.35 slik som før i tida.

– Dette er ei viktig rute både for lokalbefolkningen og for turister i Femundsmarka, sommer som vinter, sier Svendsen.

Sjøl har han jobbet i bussbransjen i regionen i 37 år, fra han startet i Gauldal billag i januar 1979. De to siste åra har Nettbuss vært arbeidsgiveren, men arbeidssted er i de samme lokalene som før.

Fortsatt bussaktivitet

– Nettbuss leier lokaler til kontor og oppholdsrom for sjåførene, garasjer, verkstedtjenester, vaskehall, opplyser han.

I tillegg leier de garasjer i Brekken, Ålen, Støren og Budal.

I Gauldal Østerdal buss var Svendsen trafikkleder for 17 sjåfører.

Nå er han avdelingsleder i Nettbuss og styrer 12 sjåfører og 14 busser. De resterende fem tidligere kollegaene gikk til Boreal da Gauldal Østerdal buss tapte anbudet fra høsten 2013.

Nettbuss driver ikke bare med skolekjøring og rutekjøring.

– Vi har også oppdraget med Helsebussen fra Trondheim til Røros, og det utgjør en viktig andel av virksomheten vår. I tillegg tar vi også på oss turkjøring, opplyser Svendsen.

Denne uka startet også sesongen for M/S Fæmund 2, og også der spiller Nettbuss og sjåførene til Svendsen en viktig rolle.

– Vi tilbyr daglig korrespondanse med Fæmund-båten med bussruta som går fra Røros stasjon hver morgen klokka 08.15. Den tar passasjerene til Synnervika og båten som venter der. Det er et veldig positivt tilbud, konstaterer avdelingsleder Per Matti Svendsen.