Overtar kafeen på Aukrustsenteret

ÅPNER NYE DØRER: Mona Murud og Nordihaugan tar over kafédrifta på Aukrustsenteret fra 1. mars, og starter arbeidet med å utvikle kafeens profil. Selve åpningsdagen er ennå ikke bestemt, men påsken kan være aktuell. Arkivfoto: Tonje Hovensjø Løkken

ÅPNER NYE DØRER: Mona Murud og Nordihaugan tar over kafédrifta på Aukrustsenteret fra 1. mars, og starter arbeidet med å utvikle kafeens profil. Selve åpningsdagen er ennå ikke bestemt, men påsken kan være aktuell. Arkivfoto: Tonje Hovensjø Løkken

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nordihaugan i Alvdal tar over drifta av kafeen på Aukrustsenteret. Mona Murud gleder seg stort.

DEL

I dag er det Taverna som driver kafeen.
– Vi tar over fra 1. mars, og jeg ansetter et unikum fra Sollia, sier en glad Mona Murud.
Unikumet hun sikter til, heter Gisle Tangen Bondal. Det er han som vil få ansvaret for kafeen, mens Murud ser seg selv mer i en administrator-rolle.
– Gisle er ung og fremadstormende, og veldig kreativ, sier Murud, som fremdeles vil konsentrere seg om drifta av selskapslokalene på garden Nordihaugan.
Men Murud vil nok også bli å se på Aukrustsenteret innimellom, likedan som unge Tangen Bondal også vil dukke opp i Nordihaugan.
– Å ha skapt arbeidsplasser er kjempeartig, slår Murud fast.
Hun legger til at det nok vil bli behov for flere ansatte i kafeen på Aukrustsenteret, og ikke minst må sommerhjelp på plass.
 

Kortreist og lokalt

Så langt det er mulig, blir det bruk av lokale råvarer i Aukrustsenterets kafé.
– Hjemmelaget mat, og sunt og barnevennlig, sier Murud.
Kafeen kommer til å ha åpent alle dager gjennom hele sommeren, og ellers når Aukrustsenteret har åpningstid eller arrangementer.
– Om det etter hvert blir en helårskafé, det gjenstår å se, sier Mona Murud.

Videreutvikling

Hun ser fram til at den unge, nyansatte også kan være med på å videreutvikle Nordihaugan.
– Lokale råvarer, kortreist – ja, til og med ureist mat, og atmosfære, alt dette ønsker jeg å videreføre og utvikle, sier Murud.
Lukkede lag utgjør hoveddelen av drifta i selskapslokalene på familiens gard på Plassen. Opprinnelig var bygningen et fjøs.
Familieselskaper, minnesamvær, barnedåp, bryllup og konfirmasjoner, slektstreff, klassefester og gjenforeningsfester er blant arrangementene som folk legger til Nordihaugan, kan Murud fortelle. Særlig med konfirmasjoner fyller det seg fort opp.
Murud ønsker også å satse videre på åpne arrangementer.
– 17. mai, morsdag og farsdag er typiske dager vi har åpent, men vi har også pub og konsertlokale, forteller hun.

Artikkeltags