Er du en av mange som vurderer å dra til Hodalen på Olsokauksjon onsdag? Og kanskje du også er av dem som frykter at det kan bli en «fuktig auksjon» utendørs ved Hodalen Fjellstue?

Vel, det trenger du faktisk ikke frykte.

Steinar Haug får med sofaen hjem for en brøkdel av prisen i butikk

Trekker innomhus

For nå har auksjonarius Ola Rye, og hans medhjelpere, studert yr.no i en uke og bestemt seg for følgende:

– Vi kryper til korset – og flytter Olsokauksjonen inn. Nå har vi studert yr.no i en hel uke, og det virker som værgudene har bestemt seg for onsdagen: Den blir både kald og svært vindfull. Vi tar helse og trivsel på alvor og flytter auksjonen inn på Fjellstua. Med humør og smidighet – og bruk av hemsen og det tidligere bibliotekrommet til kafé – håper og tror vi på en grei gjennomføring.

Til Arbeidets Rett sier Ola Rye dette mandag kveld:

– Det ser dessverre ut til at det blir den kaldeste dagen i hele juli, og da har vi rett og slett ikke noe valg. Men jeg lover mellom 350 – og 400 utrop uansett.

Ifølge yr.no skal det bli kun 9 grader og bris fra nordvest med vindkast på 14 m/s i Hodalen onsdag.

«Korona-tid-auksjon»

Ola hadde gledet seg stort til å holde en tradisjonell utendørs auksjon, fri for smittevernregler. For da auksjonen ble gjennomført i fjor, var det inndeling i kohorter av de nærmere 300 som koronatiltak til tross valgte å legge turen til Hodalen.

30 grader i 2018

Sist været var en liten utfordring for Olsokauksjonen var tilbake til 2018. Da var det hele 30 varmegrader under det som ble beskrevet som en knallauksjon med 400 besøkende, 400 slag med hammer'n og 14.000 kroner for dyreste objekt.

Bildeserie

Birgit og Fjellurt nøt været og folkemengden, da sommeren kom på Dølmotunet Se alle bildene fra markedsdagen