Gå til sidens hovedinnhold

Bakrus har signert kontrakt med større plateselskap

Bakrus har signert kontrakt med plateselskapet Indie Recordings. Selskapet skal i første omgang gi ut bandets neste album, som slippes i høst, og det er potensiale for at samarbeidet kan fortsette med flere utgivelser hvis begge parter er fornøyde.

Signeringen ble offentliggjort av Indie Recordings før påske.

– Gitt at Indie Recordings er størst på hva de gjør i Norge og egentlig Skandinavia også, så var det ganske sjukt for oss å høre at de hadde lyst til å gjøre noe med oss, sier Steffen Lilleevjen, gitarist i Bakrus, om hva bandet tenkte da de fikk vite at plateselskapet ville samarbeide med de.

– I frykt for å høres klisjé ut så var det jo en ære på sett og vis, spesielt når det kom fra deres side.

– Det føles som vi får en slags bekreftelse på at vi er ihvertfall noenlunde flink på det vi holder på med. At det vi har gjort i mange år har lønt seg, sier Jonas Jansen Ramsfjell, gitarist og vokalist i Bakrus.

Bakrus skal også spille konsert i løpet av våren og har planlagt slipp av singler. Datoene for konsert og singelslipp er foreløbig ikke offentliggjort.

Indie Recordings er en av de større uavhengige plateselskapene både i Norge og i Skandinavia generellt. Plateselskapet spesialiserer seg på metal av alle typer, da spesielt på utviklingen av norske band. Flere kjente band er knyttet til Indie Recordings, deriblant Kvelertak, Gåte, Oslo Ess og Satyricon.

– De [Indie Recordings, journ. anm.] er jo en av de store drivende aktørene, så det at de har trua på oss gjør jo at det blir på et litt høyere nivå og da må vi prøve å pushe det til så bra vi kan, sier Odd-Ragnar Bukkvoll, trommis i Bakrus.

– Det er fortsatt en ting som vi gjør for oss selv, men det at det nå plutselig sitter ti stykker nede på et kontor i Oslo og legger en plan for hvordan de skal markedsføre oss over de neste årene gjør jo at vi føler vi er nødt til å steppe opp og leve opp til den innsatsen de gjør for oss, sier Jansen Ramsfjell.

Samarbeidet er et resultat av festivalen Trondheim Calling sitt Accelerator-program, hvor lokale demoartister får hjelp med diverse gjøremål som utvikling av sceneuttrykk til å legge en strategi for egen musikk-karriere.

Bakrus spilte som demoartist på Trondheim Calling i 2020, og var plukket ut til å være del av festivalens Accelerator-program. De fikk tildelt en mentor som tipset om bandet til bookingansvarlige i Oslo, som igjen tipset Indie Recordings.

Erlend Gjerde er daglig leder og partner i Indie Recordings. Han tror publikum kan kjenne seg igjen i låtene som Bakrus skriver. I tidligere sangtekster har Bakrus tatt opp temaer som feighet, lengsel, og det å ikke klare å gi slipp på ting. Gjerde tror bandet dermed kan bidra til å skape mer fokus og aksept blant yngre menn rundt temaer som omhandler mental helse.

– Jeg tenker de er noen søte, artige gutter som det skal bli gøy å jobbe med. Jeg synes de er flinke. De har integritet og de er interessert i å jobbe profesjonelt, det er helt tydelig. De er seriøse og tar til seg tilbakemeldinger som vi kommer med og er villige til å justere på ting, samtidig som de er tydelige på hva de vil og setter ned foten hva gjelder de kunstneriske tingene, sier Gjerde om samarbeidet.

Det nye samarbeidet fører også med seg flere muligheter for bandet til å spille på konserter de ellers ikke ville fått muligheten til å spille på på dette stadiet i musikk-karrieren. For eksempel åpner det for flere muligheter til å spille konserter med andre band og spille support-gigs for større band.

Kommentarer til denne saken