De gjeter værmeldingene og har foreløpig godt håp om at ulltrøyer og dunjakker kan få kvile i helga. Ei bu skal flyttes og telt skal slås opp, men fredag klokka fem blåser de i gang årets Bergstadcup. Da vi møter noen av dugnadsgjengen mandag ettermiddag, planlegges det intenst for å få alle detaljer på plass.

Bortimot 100 lag er påmeldt. Det betyr at det skal skaffes til veie mye mat, mange senger til overnatting, en haug med kioskvakter, kampansvarlige og alt annet som må til når Bergstadcupen går av stabelen.

– Det er noe færre lag enn vi har hatt i toppårene, men det er veldig artig å kunne arrangere for første gang på tre år, sier leder Lise Krokan Kverneng.

Hun har sjøl vært med og arrangert cupen i mer enn 30 år, men i år er det første gang hun er leder for det hele.

Hun kan for øvrig fortelle at dette er den 39. cupen i rekka.

– Jeg har fått med meg så mange flinke folk så dette skal gå fint, sier hun, og akkurat da Retten er innom på Øra har hun med seg Anette Myran som er med og sørger for innkvartering, Siw Brean og Kristin Sandkjernan fra sekretariatet som også holder tak i dugnadslistene, Odd Roar Grytbakk er sportslig leder, mens Geir Tore Myran er teknisk ansvarlig.

– Ivar Fiskvik kommer tilbake og sørger for mat nok en gang, det er vi veldig glade for da, ivrer Lise.

– Da jeg ringte ham tidligere i vår, svarte han at jo da, han kommer, allerede før jeg var ferdig med spørsmålet mitt.

Like fullt trenger de enda flere til å ta et dugnadstak.

– Det er jo frivillighetens år i år, og uten frivillige får vi ikke til noe av dette. Er det noen som har ledig tid til helga og kan tenke seg å bidra sjøl om de kanskje ikke har egne unger med i Bergstadcupen, er det bare å melde seg. Vi skal nok få det i hop på et vis, og kanskje noen kan ta mer enn ei vakt også, sier den optimistiske dugnadsgjengen.

Bergstadcupen er og blir den store fotballdugnaden på Røros, og den bringer viktige inntekter til videre aktivitet.

– Uten cup i 2020 og 2021 på grunn av pandemien, er det litt som å starte på nytt i år. Heldigvis har vi hjelp fra noen som var med i 2019, men det har jo gått tre år og mye har skjedd, sier Lise Krokan Kverneng.

Bergstadcupen er for aldersgruppa 9–14 år.