– Det føles vemodig

TAKKER AV: Dette er vår 31. og siste Bergstadcup hvor vi har hovedansvaret for maten. Det er vemodig, sier Turid og Ivar Fiskvik. Alle foto: Ole Annar Krogh

TAKKER AV: Dette er vår 31. og siste Bergstadcup hvor vi har hovedansvaret for maten. Det er vemodig, sier Turid og Ivar Fiskvik. Alle foto: Ole Annar Krogh

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Gjennom disse årene har vi fått mange venner. Vi ble kjent da de var barn og nå er de lagledere, sier Ivar Fiskvik som sammen med kona Turid har servert skikkelig ungdomsmat i 31 år.

DEL

Årets Bergstadcup går inn i historien som den største og den beste. Det bekrefter flere Arbeidets Rett snakket med søndag.

Alt til sin tid

For ekteparet Turid og Ivar Fiskvik som gjennom sammenhengende 31 år har hatt det like viktige ansvaret som gode fotballbaner, nemlig matlagingen og serveringen, er årets Bergstadcup deres siste arrangement.

Ekteparet sier at det å lage skikkelig mat til barn og ungdom handler om framtida og at de kommer tilbake hit neste år. De gir ros til årets dugnadsgjeng som har hjulpet til også.

– Men om noen spør om råd, hjelp og vår kompetanse til neste år skal vi aldri si aldri, sier ekteparet som har planer om å flytte sørover til sønn og svigerdatter til høsten.

Økologisk råstoff

– Vi lager all maten fra bunnen av. Her er det kjøtt fra Røros Kjøtt og melkeprodukter fra Rørosmeieriet. Festmiddagen lørdag var selvsagt taco med alt tilbehør. I dag søndag er det ekte kjøttkaker av kalvekjøtt fra Røros Kjøtt. Sammen med ertestuing, saus og poteter. Skal en lykkes med dette store arrangementet må maten smake og det tror jeg den også gjorde i år, sier Ivar som har tittelen kokk og kona Turid som restaurantsjef. Og vi serverer friske grønnsaker og frukt til alle måltidene. Frokosten består av ost fra Synnøve Finden og spekepølse fra Røros Kjøtt. Sjøl så lager vi leverpostei, sild og salater. Vi har om lag 1.200 innom her på frokost, lunsj og middag, sier kokken som ikke misliker dimensjonene.

Ingen laurbær

– Mitt motto har i alle årene vært dette; Har du mye å gjøre, stå bare opp tidligere, sier Ivar med et smil.

–Hva blir det neste arrangementet i sommer?

– Vi skal levere 500 middager i fire dager til 4H-leiren i Tylldalen denne uka. Og vi har hatt disse arrangementene også i mange år nå, sier Ivar som må innrømme at de ikke har fått noen klager på matstellet i alle disse årene.

Til og med været

– At vi endelig skulle få oppleve et slikt vær var bare helt unormalt, sier Mona Slettum som leder hovedkomiteen.

– Hvor mange dugnadsarbeidere har du?

– Totalt har vi 250 personer som stiller opp under årets Bergstadcup. Jeg retter en stor takk til alle disse som har bidratt til en ny suksess, sier Mona i det hun må kaste seg rundt og dele ut diplomer til stadig flere lag.

Hva sier deltakerne?

På Øra stadion ved en av de flotte og velfriserte fotballbanene treffer vi på en lagleder fra Klæbu IL, Rune Okstad sammen med datteren Kjersti på 11 år.

– Hvordan har dere opplevd årets Bergstadcup?

– Dette kan ikke bli bedre. Veldig god mat og overnatting. Klæbu IL har vært med her helt fra starten. Det som gjør Bergstadcupen så populær er de korte avstandene mellom fasilitetene og at det er trygt for foreldrene å sende barna hit., sier Rune.

– Hva er den beste opplevelsen for deg?

– Det er å reise på tur med laget mitt. Å overnatte sammen og spille fotball med venninnene mine er bare helt topp, sier Kjersti på 11 år som klarte å sette ballen i nettmaskene etter et perfekt innkast fra en medspiller.

I sekretariatet i Verket traff vi Birgit Riddervold og Tine Eide.

– Hva er tilbakemeldingene til dere?

– Dette er mini Norway Cup, veldig god mat og forpleining og forlegning er fabelaktig, sier Birgit.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags