Bergstadcupen er igang for 36. gang

FOTBALL-GLADE: Os/Nansen og Røros IL var blant de første lagene som fikk spilt i cupen. Keeper for Os/Nansen(t.v), Alf Mikkel Solem Aamo, er her i full konsentrasjon mens Røros-spiller Sigve Ødegård forsøker et skudd på mål. Stillingen ble 5-2 til hjemmelaget Røros.

FOTBALL-GLADE: Os/Nansen og Røros IL var blant de første lagene som fikk spilt i cupen. Keeper for Os/Nansen(t.v), Alf Mikkel Solem Aamo, er her i full konsentrasjon mens Røros-spiller Sigve Ødegård forsøker et skudd på mål. Stillingen ble 5-2 til hjemmelaget Røros. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Klokken seks fredag kveld ble Bergstadcupen satt igang, og fotball-lidenskaplige barn og ungdom fra fjernt og nært sparket igang helgens første kamper.

DEL

De som møtte opp til den regntunge åpningen av cupen fikk høre sang fra Oda Isabella Smit Ødegaard og tale fra kultursjef i Røros kommune, Morten Tøndel. Kultursjefen la først og fremst vekt på viktigheten av fairplay, og å ta hensyn til hverandre.

VI SENDER DIREKTE: 128 lag klare for Bergstadcupen – Retten sender direkte alle dager! 

De frammøtte fikk også overvære den egenkomponerte sangen "En pose med gull" av 4. og 5. klassinger ved Røros skole, laget spesielt for Bergstadcupen.

Komitéleder for cupen, Erik Sandnes Høsøien, erklærte deretter arrangementet som offisielt startet, og de første kampene ble blåst igang kort tid etter.

HYLLER FRIVILLIGE: Komitéleder for Bergstadcupen, Erik Sandnes Høsøien, sier det er en stor jobb å arrangere cupen, og priser seg lykkelig for at frivillige og hovedkomiteen gjør en så god innsats.

HYLLER FRIVILLIGE: Komitéleder for Bergstadcupen, Erik Sandnes Høsøien, sier det er en stor jobb å arrangere cupen, og priser seg lykkelig for at frivillige og hovedkomiteen gjør en så god innsats. Foto:

Takker de frivillige

Komitélederen hyller først og fremst hovedkomiteens forarbeid og de frivilliges innsats som muliggjør at Bergstadcupen kan arrangeres år etter år.

- Jeg startet i jobben som komitéleder i vinter, og det er en stor jobb. Det er et frivillig verv som vi i hovedkomitéen utfører, og de som jeg jobber sammen med i komitéen har gjort en kjempejobb. De frivilliges jobb er også helt super, sier Høsøien.

Røros 3 - Leinstrand 3-5. Se åpningskampen i G11-klassen i Bergstadcupen.

Mange nye aktiviteter

Bergstadcupen har i år fått mange nye aktiviteter som skjer både på Øra og omegn i Røros, deriblant klatring, volleyball og frisering av hår. Hovedkomitéen har også skaffet en avtale med Doktortjønna om at cup-deltakerene får være med på åpningsdagen.

- Ved Doktortjønna skjer det mye gøy, blant annet skal det settes ut fisk, det arrangeres stolpesti og orientering, Elias skal få slippe løs på vannet, og mye mer, sier Høsøien.

Fotballgolf, en svært populær aktivitet som ble tilbudt i fjor, vil også i år arrangeres på golfbana.

Været er som vanlig

- Bergstadcup-vær er alltid litt skiftende. Ja, det regner, men se på flagga. De flagrer ikke, men de henger rett ned. Hvor ofte skjer dét på Øra, spør Høsøien med et smil.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags