Han som kom på den ideen, er Per Roar Øian i Smith Grafisk på Tynset, der boka også har blitt til. Øian og Sundt har kjent hverandre lenge, og Øian koblet sammen forfatteren og han som boka handler om.

Forfatteren er tungrockmamma, og hadde ikke noe spesielt forhold til gammeldans eller til Laget hass Krestafer før skriveprosessen startet. Men nå er boka her – og om kvelden onsdag 27. oktober er det lansering på Rørosmuseet.

– Denne bok er hans fortelling, sier forfatteren.

På lanseringa blir det selvsagt musikk, men også samtale og opplesning. Sundt har med seg fela, og medmusiker i Laget hass Krestafer, Ronny Kjøsen, har med seg trekkspillet.

– Sundt er rocker, jazzmusiker, salongmusiker. Hvordan han oppdaget røttene, er det et stort kapittel om, sier Sletten.

Hun forteller at nylig ble den ferskeste skiva til gammeldansorkesteret Laget hass Krestafer lansert, og nå er det altså boka om hovedpersonen som står for tur.

– Laget hass Krestafer ble etablert i 1976. Men boka handler om livet til Odd Kristofer Sundt i musikken fra 1964 til nå, forklarer forfatteren.

– Jeg har hatt glimt av å bli starstruck underveis her. Det er en veldig fascinerende og kompleks historie. Vi røper ikke mer enn det, smiler Sletten lurt.

Hun legger til at Odd Kristofer Sundt de siste 20 åra også er kjent som Rørostrubaduren. Nærmest dagstøtt spilles musikken hans på radio. Iskrystallprinsessa er én av låtene som spilles mye.