Gå til sidens hovedinnhold

Biblioteket i Ålen er åpnet: – Skikkelig stilig

Britt Irene Jensås (39) og Anna Jensås (10) synes det nye biblioteket i Ålen har blitt veldig fint.

Holtålen kommune har nå åpnet det nye biblioteket i Ålentorget, der det tidligere var dagligvarebutikk. Fra å være tomme lokaler har det nå blitt et moderne bibliotek. Og det var mange av de besøkende som synes det nye biblioteket var blitt veldig fint.

– Dette biblioteket er helt prima. Det er skikkelig stilig innredet, oversiktlig og fint. Og beliggenheten her på senteret er veldig realt, sier Britt Irene Jensås som sammen med datteren Anna var innom 2. juni.

Klassen til Anna fikk lov til å se biblioteket før det ble åpnet for alle. Hun synes spesielt maleriene på veggene i amfiet var veldig fine.

– Jeg gleder meg til å låne bøker her, sier Anna.

Bibliotekar og biblioteksjef i Holtålen kommune, Mari Aas, er også veldig fornøyd med resultatet. Det er hun som har bestemt farger og hvordan det skal være. UFO'en som er satt opp i barnebokavdelingen var også et ønske fra bibliotekaren.

– Jeg er mest fornøyd med hvordan helheten i biblioteket ble. Ønsket mitt var å lage det lunt og hjemmekoselig, og ikke ha et institusjonspreg. Jeg ønsker at folk skal ha lyst til å være her, sier Aas.

Det har vært mye jobb å flytte biblioteket fra det gamle kommunehuset. Kjellmark AS startet jobben med å gjøre om lokalene i januar. Det gamle biblioteket ble stengt til påske. Målet var først å kunne åpne etter påske, deretter ble det utsatt til 1. mai. Men det var behov for enda lengre tid og det nye biblioteket åpnet for publikum 1. juni.

Les også

Ombygging til bibliotek: – En kjærkommen jobb for oss

– Vi har trengt tiden. Underveis har materialer og leveranser blitt forsinket, opplyser Aas.

Likevel klarte Holtålen å lage et flott bibliotek på fem måneder. Kommunen budsjetterte med en investering på 2,85 millioner kroner for få et nytt bibliotek. Politisk vedtak ble fattet i oktober 2020.

Offisiell åpning er planlagt senere.

Les også

Slik er planene for det nye biblioteket i Ålen: - Jeg var i utgangspunktet veldig skeptisk, men jeg har snudd

Bildeserie

Slik blir det i nytt bibliotek: - Målet er å åpne 3. mai

Kommentarer til denne saken