Kan i verste fall få fatale følger: Ikke gjør denne spylervæske-tabben

ETTERFYLL VÆSKE: Når du legger om til sommerdekk er det lurt å etterfylle med spylervæske beregnet for sommertid. Hvis ikke kan du oppleve å ikke få ruten ordentlig ren, spesielt om du kjører inn i en sverm av insekter som vist på dette bildet. Illustrasjon.

ETTERFYLL VÆSKE: Når du legger om til sommerdekk er det lurt å etterfylle med spylervæske beregnet for sommertid. Hvis ikke kan du oppleve å ikke få ruten ordentlig ren, spesielt om du kjører inn i en sverm av insekter som vist på dette bildet. Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kan i verste fall få fatale følger.

DEL

IFINNMARK: De fleste kjenner nok til at det finnes en egen spylervæske for vinterbruk. Den tåler jo flere kuldegrader. Men ikke alle vet at det er en dårlig idé å etterfylle på sommeren med spylervæske beregnet for vinterbruk.

Faktisk så mange som sju av ti bilister etterfyller ikke sommerspylervæske på tanken når de legger om til sommerdekk, ifølge en undersøkelse av Norfakta, melder Broom.no. Det er potensielt farlig fordi spylervæske til vinterbruk inneholder frostsikringsvæske. Denne vesken gjør at den store andelen av pollen og proteiner fra insekter tørkes ut og blir sittende fast på frontruten.

LES OGSÅ: Plutselig kom det en sky av insekter: – Hørtes ut som å kjøre gjennom et regnskur

Landet rundt

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge. Arbeidets Rett legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt. Derfor finner du kanskje en sak fra Tromsø, Gjøvik eller Fredrikstad på Retten.no.

Vinterspylevæsken har dermed rett og slett dårlig effekt på sommertid. Dårlig sikt kan jo som kjent potensielt kan føre til ulykker.

En sjelden gang kan man faktisk være uheldig å kjøre inn i en gedigen sverm med insekter. Det skjedde en bilist fra Alta for noen år siden. Hele fronten på bilen var etterpå dekket av moste insekter. Da kan det i det minste være greit å ha riktig spylervæske på tanken.

– Det hørtes ut som å kjøre gjennom et regnskur, sa Ellen Helander denne junidagen i 2014.

Artikkeltags