Gå til sidens hovedinnhold

Øverst på pallen i Birkebeinertrippelen

Artikkelen er over 5 år gammel

De to tynsetjentene Maren Thomasgaard (27) og Hilde Landheim (23) sto lørdag øverst på pallen i hver sin klasse i Birkebeinertrippelen.

Birkebeinertrippelen er en sammenlagtkonkurranse, hvor tidene fra Birkebeinerløpet (løping), Birkebeinerrennet (langrenn) og Birkebeinerrittet (sykling) legges sammen.

I klassen 25-29 vant tynsetjenta Maren Thomasgaard den jeve konkurransen. Som om ikke det var nok ble Hilde Landheim ropt opp som vinner i klassen 20-24 år.

– Jeg ble nummer tre i fjor og seier var målet i år, forteller Maren Thomasgaard til Retten.

– Det var ganske spennende å vente på at de andre skulle komme i mål. Sykling er det jeg er dårligst på, men jeg har trent litt ekstra før rittet i år, sier Maren.

Til slutt kunne hun konstatere at sykkelrittet holdt til seier i Birkebeinertrippelen med klar margin.

– Tiden holdt med rundt 20 minutter etter det jeg har regnet meg fram til, sier Thomasgaard, som satser mest på turrenn om vinteren.

– Jeg satset langrenn da jeg gikk på videregående, men trappet ned på satsingen etter det. Nå studerer jeg 100 prosent til anestesisykepleier og trening er hobby, forteller 27 år gamle Maren Thomasgaard.

Sterke konkurrenter

Selv om Hilde Landheim ble ropt opp og premiert som vinner av klassen 20–24 år etter målgang på Lillehammer, tror hun to av konkurrentene fikk bedre sammenlagttid.

– Weng-søstrene Tiril og Lotta startet sent og tiden deres ble ikke registrert, sier Hilde til Arbeidets Rett på søndag.

Tynsetjenta sikret seg uansett pallplassering i sin første deltakelse i Birkebeinertrippelen. Selv med lite sykkelerfaring hevdet hun seg helt i toppen i konkurransen.

– Syklinga var kulest av de tre konkurransene. Det frister til gjentakelse, sier Landheim.

Hun har nå flyttet til Oslo og trappet litt ned på skisatsingen.

– Jeg prioriterer skole og vil få kroppen på rett kjøl igjen, sier Hilde.

– Det har vært mye press og forventninger. Til slutt sa kroppen stopp. Nå vil jeg nullstille og se om motivasjonen kommer tilbake. Jeg liker fortsatt å konkurrere, sier Hilde som ikke utelukker at hun kan komme til å ta opp igjen satsingen senere.

Kommentarer til denne saken