Bjørnstad-Tuveng vant Rørosrittet og ble historisk

STERKEST: Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng (t.h.) var sterkest av alle i den aller første utgaven av Rørosrittet. Her gratuleres han av lagkamerat Martin Andersen.

STERKEST: Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng (t.h.) var sterkest av alle i den aller første utgaven av Rørosrittet. Her gratuleres han av lagkamerat Martin Andersen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Team Trek Mesterhus-rytteren og resten av feltet roser rittet opp i skyene.

DEL

RØROS/IDRETTSPARKEN: Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng ble lørdag ettermiddag historisk da han i ensom majestet syklet inn til seier i tidenes aller første utgave av Rørosrittet.

Team Trek Mesterhus-rytteren vant foran lagkamerat Martin Andersen, som syklet i mål halvannet minutt bak treningskameraten.

- Krevende løype, men fantastisk morsomt å sykle. Det er selvfølgelig artig å vinne den aller første utgaven av ritttet, kunne en sliten, men strålende fornøyd Bjørnstad-Tuveng fortelle til Arbeidets Rett etter målgang.

- Jeg hadde helt klart et mål om å vinne, men jeg visste at Martin (Andersen) er ei hard nøtt å knekke, så jeg tok ingenting for gitt, fortsatte Bjørnstad-Tuveng med et bredt smil om munnen.

Satte inn nådestøtet
Bjørnstad-Tuveng og Andersen førte an fra første tråkk i rittet, som til sammen talte hele 169 deltakere, og syklet sammen både over Vola og gjennom Skåkåsen. Men da duoen ankom Mølmannsdalen satte Bjørnstad-Tuveng inn nådestøtet.

- Jeg satte stor fart i det kuperte terrenget i Mølmannsdalen. Det ble luke, og etter hvert merket jeg at den bare ble større og større, og da var det gjort, forklarte Bjørnstad-Tuveng, i det Martin Andersen suste inn over målstreken som andremann og ga lagkameraten et stort klapp på skuldra.

- Doktoren var råsterk i dag. Jeg fikk krampe i ei kneik og da var det gjort. En andreplass er jeg godt fornøyd med uansett, smilte Andersen.

Fullroser rittet
Bjørnstad-Tuveng, som til daglig er lege på Tysnet, fullroser arrangementet og gir løypa toppkarakter.

- Utrolig morsomt å sykle her. Det er veldig eksklusivt når det er så flotte stier og med den ramma rundt rittet. Dette har uten tvil potensial til å bli en merkevare, sa Bjørnstad-Tuveng.

Andersen går enda lenger i sine beskrivelser og opplevelser av løypa.

- Dette var ei rå løype. Det er det artigste rittet jeg har sykla noensinne tror jeg, sa en tydelig sliten Andersen, før han tok et par nødvendige åndedrag.

Glad for gode tilbakemeldinger
Slike tilbakemeldinger er stifinner og løypesjef, Nils Henning Øglænd, glad for å få.

Ja, det er jo utrolig hyggelig å høre at rytterne liker rittet, og at løypa vi har stukket er bra.

Øglænd forteller at de, spesielt han selv og Jan Roger Wold, har brukt mange timer på å finne den perfekte løypa.

- Ja, det har gått med noen timer i planlegging og merking, men vi tar det som trening, så når vi er ute og trener så befarer vi samtidig.

Skal evaluere
Øglænd forteller at årets ritt nå skal evalueres før de retter fokuset mot neste års utgave av Rørosrittet.

- Vi kommer til å endre litt fra år til år, men vi vil bruke flere av de samme områdene som det ble syklet på i år, også neste år. Dog med nye stier og traseer for å forhindre slitasje i naturen, avslutter Øglænd.

45 km elite:
1. Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, Team Trek Mesterhus 01:51:32
2. Martin Andersen, Team Trek Mesterhus, Engerdal SK + 1:30
3. Håkon K. Johannessen, TVK Sykkel + 4:38