Gå til sidens hovedinnhold

Blankt nei til mer vindkraft i Hedmark: – Nå holder det!

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkestinget i Hedmark sier blankt nei til mer vindkraftutbygging i fylket.

Norges vassdrags- og energidirektorats forslag til nasjonal ramme for vindkraft er sendt ut på høring.

Fylkestinget i Hedmark, som hadde et ekstraordinært møte i etterkant av fellesnemndas møte torsdag, svarer med et blankt nei til mer vindkraft. Dette er i tråd med fylkesrådet innstilling.

Fylkestinget mener at en videre vindkraftutbygging i Hedmark ut over det som allerede er konsesjonsbehandlet ikke er aktuelt, verken i det foreslåtte nye analyseområdet eller i andre ikke-utredede områder. Hedmark har nå tatt sin del av ansvaret for etablering av miljøvennlig energi i form av vindkraftanlegg.

Som Arbeiderpartiets Bjørn Jarle Rødberg-Larsen sa det fra fylkestingets talerstol:

– Nå holder det!

Et av områdene som Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har pekt på som aktuelle for vindkraft, ligger nord i Hedmark, mellom Tylldalen i vest og Femunden i øst, Sølen landskapsvernområde i sør og Øversjødalen/Hodalen i nord, i kommunene Tolga, Os, Tynset, Engerdal og Rendal.

Fylkestinget mener vindkraftutbygging her er uaktuelt:

– Det bør ikke etableres vindkraftanlegg, som har direkte påvirkning på det sentrale fjellmassivet i Sør-Norge, eksempelvis Dovrefjell, Rondane, Sølnkletten og Forollhogna, hvor det også er utarbeidet regionale planer for villrein.

Et enstemmig fylkesting ber om at forslaget om en nasjonal ramme for vindkraft skal behandles i Stortinget.

Kommentarer til denne saken