–Å sitte med boka i neven, det føles litt rart, og litt godt, sier Kevin, som han heter i boka.
Anne-Britt Harsem er forfatteren, men hun ga Kevin skriveoppgaver undervegs.
– Jeg har lese- og skrivevansker, så det var litt spesielt, smiler han, og forklarer at forfatteren renskrev og formulerte kapittel for kapittel.
Forrige uke var ansiktet hans å se både på nyhetene og morgensendingen hos TV2.

– Tøffe år

– Da Alvdal-saken ble rullet opp, var det tøft, ikke minst selv å bli siktet, sier han. Siktelsen mot ham ble frafalt etter et år.
– Folk sluttet å hilse, og det syntes jeg var vondt. Media tegnet sitt bilde, og det har vært tøffe år, medgir han.
– Jeg hadde lyst til å skrive ei bok om hvordan min oppvekst har vært. Jeg forventer ikke at alle skal like meg, eller synes synd på meg. Jeg vil at folk skal vite hvem jeg er, og hva jeg har opplevd, fortsetter han.

Har blitt pappa

Kevin har kone og ei datter på to år.
– Litt etter at jeg ble pappa, fikk jeg helt andre følelser, jeg kjente meg veldig sårbar, og ser bekymringer for framtida, sier Kevin videre.
Familien bor i huset i Alvdal, men har gjort det til sitt. Drømmen er likevel å flytte til Tynset.
Selv er Kevin ufør. Trening er det som har fått ham gjennom de tøffe årene. Han var en lovende langrennsløper, og bruker i dag tida på sykling – men deltar fremdeles på smøreoppdrag.
– Det er trivelig at folk i skimiljøet stadig husker meg, sier han.

Satte seg to mål

– Jeg satte meg to mål. Den ene var boka, der jeg vil få ut min side av saken; det andre er å vinne fram og få erstatning, fortsetter han.
Erstatningssaken mot Gjerdrum kommune, der søsknene og familien bodde før de flyttet til Alvdal, går i oktober. De andre søsknene har fått sin erstatning.
– Penger kan ikke erstatte det man har mistet. Men det er et plaster på såret, og en hjelp til å gå videre i livet, mener Kevin.

Har lært noe

– Jeg har lært at man ikke skal forhåndsdømme noen, og at oppveksten preger folk, fortsetter han.
– Hvem håper du aller mest skal lese boka som handler om deg?
– Jeg håper først og fremst at de som har lyst, leser den. Men gjerne også de som er nysgjerrige på Alvdal-saken, på Gjerdrum-saken, og som tror de vet–eller har som dannet seg en mening på forhånd. Det viktigste budskapet mitt er kanskje at man ikke skal dømme før man vet alle sider av en sak, sier han, og legger til at han håper boka kan åpne øynene både hos folk flest og hos dem som jobber i det offentlige.
– Jeg ønsker at boka kan føre til at barn får hjelp. Barn som er i situasjoner som ligner den jeg var i da jeg var yngre, avslutter han.