Bjørn Fredheim, Os Turforening:

Å gå fra Håmmåldalen til Narbuvoll, eller motsatt vei, er en veldig fin tur der en kommer raskt opp på snaufjellet. Turen er relativt flat og passer for alle, men det er mulig å gå via Gråhøgda om en ønsker å bestige en topp. For å få en så behagelig tur som mulig bør en velge startpunkt etter vindretningen, og det er også muligheter for en rast i solveggen ved ei bu som er omtrent halvveis på turen. Hele turen er rundt 25 km.

Knut Brathagen, Røros Tur- og Løypeforening:

Kjører du mot svenskegrensa til Vauldalen, finner du fint fjellterreng med muligheter for å bestige Røros’ høyeste topp, Storvigelen. Toppturen er på rundt 30 km tur-retur, og innebærer en del stigning. For de med ikke fullt så høye ambisjoner, er det lett og fint fjellterreng et godt stykke innover. Det er dessuten oppkjørte løyper til å begynne med. Her er det alle muligheter til å avpasse turen etter form og lyst, og mange fine steder for en lengre rast. Ønsker du å fyre bål, kan det lønne seg å ta med noe ekstra ved.

Ingunn Kleven, Tolga Turlag:

Vingelsfjella er flate, fine fjell som egner seg godt til finværsturer. Hvis du går fra Svartåsen og mot Gjersjøen, kommer du raskt opp på vidda og inn i Forollhogna nasjonalpark. Her kan en gå hvor en vil, og hvor langt en vil. Det er mulig å bestige Gjersjøhøa som ligger rett vest for Gjersjøen, eller en kan gå til Gjersjøhytta. Turen kan tilpasses nivå, og passer derfor for alle.

Magnar Often, Tynset Turlag:

Turen fra Brydalskjølen til Måna er en fin påsketur, men er kanskje ikke så kjent som mange andre turmål rundt Tynset. Derfor får du naturen mer alene, fordi det ikke er veldig mange andre som går der. Terrenget er flatt, og består for det meste av åpen bjørkeskog. Utsikten er fin, særlig oppe på Måna der det ikke er noe skog, og løypa går i tillegg gjennom tre setergrender. Turen er oppkjørt med skuter, og den er drøyt 10 km lang tur-retur. Gode muligheter for en lengre rast med bål gjør dette til en spesielt fin familietur.

Johan Ragnar Eggen, Alvdal Turforening:

Haustdalen rundt er min personlige påskefavoritt, som jeg synes bør gås minst to ganger i løpet av påska. Turen starter ved Langsætra, og er ei 21 km lang rundløype med oppkjørte spor i flatt terreng. Løypa går gjennom et flott kulturlandskap med setrer og mulighet for å se villrein, om du er heldig. Når du kommer til Reinslia, på grensa til Folldal kommune, har du fantastisk utsikt over både Haustdalen og Rondane. Det er flere topper i nærheten av løypa, for eksempel Storskarvola som gir deg utsikt over Folldal sentrum. Turen passer bra for hele familien med gode muligheter for bål mange steder langs løypa. Det er også mulig å gå en kortere runde.

Arne Lohn, Folldal Turlag:

Denne ultimate påsketuren har panoramautsikt til Alvdal Vestfjell, Rondane og Snøhetta, og ender opp ved Kongsvold Fjeldstue. Det finnes to rutealternativer, en på drøyt 40 km med start ved Folldal Fjellhotell eller ved Folldal gruver, og en kortere på knappe 30 km med start ved Furutjønna nord for Dalholen. Ingen av alternativene har spesielt krevende stigninger, men med tanke på lengden bør en ikke ta med de minste barna ut på den lengste av turene. Ved Kvittjønnan er det et fint rasteområde der en kan finne seg en solvegg i en av buene. For den lengste turen er Lohnadalen også et fint sted å raste, og her finnes også åpne buer. Turens siste etappe, fra Søndre Knutsøa til Kongsvold har preparerte løyper. Å planlegge slik at en kan krone turen med en bedre middag på Kongsvold Fjeldstue er absolutt å anbefale.

Jon Anders Grytbakk, Holtålen Turforening:

Ønsker du å gå en topptur fra Ålen, er Kjøliskarven å anbefale. Turen starter ved Målåsetra, forbi Holdsjøen, og deretter opp på Kjøliskarven som er en mindre topp før toppen av sjølve Kjølifjellet. På toppen har en flott utsikt over blant annet Stugudalen og Sylan. Turen er totalt rundt to mil, og har en del stigning. Er det fint vær, vil du gå i sola hele dagen, fordi stort sett hele turen er på snaufjellet. Ved Holdsjøen har Ålen jeger- og fiskeforening ei hytte som det er mulig å sette seg inn i, om du har behov for det.