Signaleffekt for boligmarkedet

Rammsmoen terrasse: Arkivbygging på Tynset med 60 arbeidsplasser gir ringvirkninger for boligmarkedet og lokale entreprenører. Rammsmoen terrasse er i ferd med å ta form. Nylig er det solgt to leiligheter til over fire millioner, noe som er prisrekord på Tynset.

Rammsmoen terrasse: Arkivbygging på Tynset med 60 arbeidsplasser gir ringvirkninger for boligmarkedet og lokale entreprenører. Rammsmoen terrasse er i ferd med å ta form. Nylig er det solgt to leiligheter til over fire millioner, noe som er prisrekord på Tynset. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Signaler om arkivbygging med 60 arbeidsplasser innvirker positivt på boligmarkedet.

DEL

– Det er signaleffekten som er størst. Det gjør det tryggere å bruke mer penger på bolig, sier eiendomsmegler og daglig leder i Aktiv, Stig Erik Semmingsen.

Han har sett en gradvis økende optimisme i hele regionen de siste to årene.

– Lav rente og økt kjøpekraft, kombinert med nye arbeidsplasser er gunstig for boligmarkedet. På Tynset har det de siste årene vært en økning i boligprisene, uten at det har vært mer tilflytting. En arkivbygging vil kunne sørge for flere tilflyttere og hjemflyttere, mener Semmingsen.

Han får støtte av eiendomsmegler Nils Helge Kirkbakk i Eiendomsmegler 1.

– Det har vært en sakte positiv trend. Nyheten om at det blir arkiv-arbeidsplasser bør sikre fortsatt vekst, mener Kirkbakk. Det bør også merkes i et større område utenfor Tynset, legger han til.

Med økt tilflytting vil det trolig bli flere familieetableringer i regionen.

– Det vil gi flere kjøpere, mener Kirkbakk.

Med en økende oppdragsmengde vil Eiendomsmegler 1 fra neste sommer doble kapasiteten i Nord-Østerdal, og en ny megler vil få kontorplass på Tynset.

Prisrekord

Stig Erik Semmingsen erfarer at riktige eiendommer blir solgt dersom kunden er målrettet, uavhengig av markedet. Nylig har han solgt to leiligheter til over fire millioner i Rammsmoen terrasse.

– Det er prisrekord på Tynset, sier Semmingsen.

Han forteller at 12 av 19 leiligheter er solgt.

– Salget har overgått forventningene vi hadde. Det er tydelig at noen kjøpere er målrettede og har ventet på dette prosjektet. Hvis jeg skal tippe vil hele bygget være solgt ut før det er ferdigstilt, sier Stig Erik Semmingsen.

Artikkeltags