Brakvalg for Arbeiderpartiet

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Arbeiderpartiets Torbjørn Wolden kan bli den nye ordføreren i Holtålen etter at partiet gjorde et brakvalg og fikk hele 49,1 prosent av stemmene. Høyre ble den største taperen i Holtålen.

Valget i Holtålen ble igjen en triller. Stemningen sto i taket på Arbeiderpartiets valgvake på Kaffekråa da forhåndsstemmene var klare og det lå an til rent flertall for partiet med hele 56,8 prosent.

Arbeiderpartiet fikk til slutt 49,1 prosent av stemmene. Det er en økning på 12 prosent fra forrige valg, og partiet får sju representanter i kommunestyret.

Felleslista (SP og V) fikk 38,1 prosent av stemmene. Det er en tilbakegang på 1,3 prosent og Felleslista får seks representanter i kommunestyret.

Høyre fikk 6,6 prosent av stemmene. Det er en tilbakegang på 12,9 prosent og partiet får en representant i kommunestyret, mens SV fikk 6,2 prosent. Det er en tilbakegang på 0,5 prosent og partiet beholder en representant i kommunestyret.

Uklart om ordfører

Holtålen reduserer kommunestyret fra 21 til 15 representanter i neste periode.  Nå starter forhandlingene om posisjoner. Arbeiderpartiet får alene sju mandater, mens Felleslista og Høyre også får sju til sammen. Det betyr at SV blir jokeren i forhandlingene. Arbeiderpartiets ordførerkandidat sier at forhandlingene med SV starter onsdag.

Wolden er svært godt fornøyd med valget.

- Vi har gjort en god valgkamp, vi har et godt lag og er villig til å komme SV i møte, sier Wolden. Det kan bety at Torbjørn Wolden blir ordfører og Elise Grønli fra SV blir varaordfører.

Heidi Greni fra Felleslista er ikke overrasket over valgresultat. Hun ønsker ikke å forskuttere forhandlingene.

Skuffet Høyre

Høyre gikk mest tilbake i Holtålen. Ordførerkandidat Paul Uijting karakteriserer resultatet som grusomt.

-Det er bare å gratulere Arbeiderpartiet med et godt valg. De har gjort en bra valgkamp og de har en god ordførerkandidat.

-Hva gikk galt for Høyre?

-Vi har bommet med budskapet om kommunesammenslåing og vi har ferske kandidater på lista, sier Uijting.

Comeback for Ap

For fire år siden led Arbeiderpartiet i Holtålen et sviende nederlag og tapte makta etter 104 år med rent flertall i kommunestyret. Nå er partiet tilbake og manglet kun 0,9 prosentpoeng for å få rent flertall.

I linkene under ser du valgresultater når de blir klare

Røros

Tynset

Alvdal

Tolga

Holtålen

Folldal

Os