Brekken-far er fortvila over forslaget om nedleggelse av skole: – Tragisk!

Ronny Kristiansen mener skoleveien for sønnene blir alt for lang hvis skolen i Brekken legges ned. Foto: Privat

Ronny Kristiansen mener skoleveien for sønnene blir alt for lang hvis skolen i Brekken legges ned. Foto: Privat

DEL

– Uten skole og barnehage blir Brekken en spøkelsesby med lite folk, mener Ronny Kristiansen.

Han har to barn, to gutter på ti og fem år. Yngste skal starte i 1. klasse høsten 2021, når kommunedirektøren har anbefalt å legge ned Brekken oppvekst- og lokalsenter.

Åtte mil hver dag i skolebuss

– Det blir et helvete. Det er fire mil hver vei og det tar en time med buss for å komme seg på skolen og en time for å komme seg hjem. Jeg jobber offshore og er 14 dager borte i slengen. Kona jobber på Stensaasen, og i verste fall må ho kjøre til Røros med ungene om morran, for så å kjøre tilbake til Brekken på jobb, forklarer Kristiansen.

Han mener at hvis Brekken mister skole og barnehage, så vil det bli mye mindre aktivitet i bygda.

– Blir skolen borte så mister vi fritidsaktivitetene også. Da må vi kjøre til Røros på ettermiddagen eller kvelden for at ungene skal få være med på aktiviteter. Det er ingen som kommer flyttende hit til Brekken uten skole- og barnehagetilbud, mener den opprørte faren.

– Ungene stortrives

– Hvordan er miljøet på skolen?

– Det er perfekt. Ungene stortrives, og det er et stort samhold blant unge og eldre i bygda. Dette forslaget setter hele bygda i sinne. Folk blir lei seg og vet ikke hva vi skal gjøre.

Kristiansen mener at Røros kommune også må ta et ansvar for bygdene.

– Man kan ikke bare se tall og økonomi. Det blir feil å sette et pris på et hode til et barn. Det er andre steder man kan spare penger i kommunen, enn for ungene. Jeg lurer også på hvordan kommunen har kommet fram til tallene og hva regnestykket faktisk er. Jeg stiller noen spørsmålstegn ved tallene kommunen har presentert, sier Kristiansen.

Han peker på kostnadene som ble lagt fram fra kommunedirektøren over hvor mye det koster kommunen hvert år per barn i Brekken, kontra Røros.

Tallene fra kommunedirektørene er som følger: Det koster kommunen 79 525 kroner per elev på Røros skole, 153 141 kroner per elev ved Glåmos oppvekstsenter og 182 148 kroner per elev i Brekken.

Flyttet til Brekken da de fikk barn

Kristiansen valgte å flytte til Brekken i 2010 med familien, rett etter at de fikk det første barnet.

– Brekken er hemrommet mitt. Jeg bodde i byen noen år, men flyttet tilbake til Brekken da vi fikk barn. Jeg ville at ungene skulle vokse opp i Brekken. Vi har kostet på penger på huset og ønsker å bo her i Brekken.

– Det finnes mer enn Røros sentrum i kommunen. Vi må kunne prøve å tenke nytt. Røros kommune har et ansvar for bygdene. Jeg håper politikerne klarer å se mer enn tall og økonomi, sier Kristiansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken