– Det er viktig å dra inn musikk og kultur i kirka, sa prest Vivi Schwencke Johnsbråten da hun ønsket velkommen til kulturkveld og noen stressfrie timer i Brekken kirke onsdag kveld.

Inge Godtland fikk æren av å åpne kvelden sammen med Andrea Lött og Monica Andersson. Feletrioen fikk det nok til å rykke litt i dansefoten, for publikum var med å trampe takta gjennom låtene.

Harald Hauge hadde med seg en av årets konfirmanter, Jørgen Langen på gitar, og ga oss et lite utdrag av musikken de har brukt i år.

Bød på seg selv

– Munnspill er det instrumentet som har påført meg mest smerte, sa Arnfinn Strømmevold til latter da det ble hans tur å underholde, og forklarte at det lugget både i hår og skjegg når han skulle få det på plass i holderen rundt halsen.

Publikum fikk og en latter da han bød på seg selv og fortalte historien bak sangene han framførte.

Far og datter, Stig og Vilde Johnsbråten framførte en nydelig kveldssalme. Vilde avsluttet også kvelden med å synge velsignelsen med sin klare rene stemme.

Det er viktig å dele

Det var også rom for litt lokalhistorie fortalt av Ole Peder Svendsen.

Ole Peder kunne fortelle at det er gjort gamle funn av både pilspisser, sverd og andre gjenstander ved både Skottvolden og Stenvolden, og i 1651 var det tre gårder i Brekken som betalte skatt som husmenn.

For dem som syns årets sommer er litt sen så kunne han trøste med at det har vært verre.

– I 1866 eller 68 var det så sen vår at da svenskene skulle til Trondheims martnan så kunne de kjøre på isen ned til Ålen før de kunne begynne å ri. Og fra Brekken gikk folk på ski til kirka på Røros til uti juni, sa Ole Peder.

Jorid Skott Svendsen framførte et dikt om hvor viktig det er å dele, ikke bare jordisk gods men også gleder og sorger og et smil.

Publikum fikk også samiske sanger framført av Majja Krihke Bransfjell, som kort forklarte hva hun sang.

Før det ble servert kaffe og kaker framførte Kirsti Sæter, Jostein Løkken og Johs Grue vakre religiøse folkemusikktoner.