Fiskesprell Brekken

Rune Sandø viste Brekken kvinne- og familielag hvordan man lager sushi.

Rune Sandø viste Brekken kvinne- og familielag hvordan man lager sushi. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Brekken kvinne- og familielag hadde kurs med sushi-kokk Rune Sandø 12. juni.

DEL

Rune Sandø var en herlig entusiastisk formidler og en eminent kokk! Med tilknytning til både Norsk sjømatråd og helsedirektoratet reiser han Norge rundt og holder kurs for barnehager, skoler, foreldre, helsepersonell og ulike lag og foreninger som ønsker opplysning om gleden ved sjømat.

«Fiskesprell» het opplegget vi var med på, et nasjonalt kostholdsprogram med mål om å øke sjømatkonsumet i befolkningen. I tre og en halv time holdt vi på, først med litt teoretisk innføring, deretter praksis med å lage tre ulike sushi-varianter. Alle kursdeltagerne koste seg med det praktiske arbeidet.

Da bordet var ryddet, og de lekreste sushi- bitene bugnet på fata, var vi ikke seine med å kaste oss over godbitene og smake. Ingefær, hvitløk, jordbær og mango, koriander, vårløk, sjalottløk, soyasaus og lime, og pepperrot var noe av det vi benyttet for å lage de ulike smakene på sushi-risen. Vi erkjente raskt at dette var velsmakende, lekkert og godt!

I forkant av kurset hadde Brekken oppvekstsenter et 5-timers opplegg med fiskesprell. Dagen ble innledet med en film som demonstrerte hvor viktig dagens første måltid er for ungene. Fire ulike retter ble laget av elever og barnehageunger: Sushi, wok med laks, sprø fiskepinner med potetmos og taco-wraps med laks.

Ungene trivdes veldig godt mens de holdt på med maten. Ikke mindre fornøyde var de når måltidet skulle inntas. Alle smakte på alt og forsynte seg flere ganger.

Til sammen ca 40 personer var med på dette, og de voksne kunne ikke rose kursholderen og opplegget nok for denne dagen.

Artikkeltags