Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du ta bussen for bare 10 kroner!

Artikkelen er over 4 år gammel

I hele juli koster bussbilletten i Hedmark kun en tier.

Hedmark trafikk har de siste årene lansert en kampanje hvor bussbilletten i Hamar, Kongsvinger og Elverum kostet kun ti kroner i hele skolens sommerferie. I år ønsket de å gjennomføre et prøveprosjekt hvor de utvidet tilbudet til å gjelde hele fylket gjennom juli. Tilbudet gjelder både for busser innad i fylket og bussruter busser i regi av Hedmark Trafikk som krysser fylkesgrensen, som for eksempel Tynset-Røros. Om det er lokalruter, regionale ruter eller byruter har ingenting å si, prisen er ti kroner uansett.
- Vi håper kampagnen får folk til å synes det er lettvint å ta bussen, kommenterer Cathrine Glomsvoll, marked- og informasjonssjef for Hedmark Trafikk.
Busselskapet håper at det spesielt i sommermånedene skal bli enklere for folk å hoppe på bussen i stedet for å ta bilen, der det er mulig. Med billige bussbilletter satser de på at folk legger seg til en vane å ta bussen.

- Ser dere en økning i antall passasjerer på bussen?

- Det er for tidlig å si noe om nå, men vi skal gjøre en skikkelig evaluering i etterkant og se om dette er et tilbud som fungerer over hele Hedmark. Så får vi se om vi fortsetter med tilbudet neste år, eller om vi gjør noen endringer, kommenterer Glomsvoll.

Kommentarer til denne saken