På Kvikne har det alltid vært viktig for mange å få høre korpsmusikk 17.mai fra Kvikne Skolemusikk og Kvikne Hornmusikk. Kjente og kjære marsjer og nasjonalsanger hører med. Så når årets 17.mai setter en stopper for folketoget som går gjennom bygda til kirka og samfunnshuset, og store ansamlinger, har det blitt mobilisert hele 3 grendekorps som spiller på 3 forskjellige plasser i bygda med få innbyggere, men langstrakt i areal. Så her vil de aller fleste få mulighet til å oppleve tradisjonsmusikken.

70!! nåværende og tidligere korpsmusikere har tatt ansvar for at alle skal få en liten porsjon korpsmusikk på nasjonaldagen. I Ulset Boligfelt vil grendekorpset der spille kl 10, og Grendekorpset Plassblæsten spiller på «Plassen» (Yset) fra kl 10.30 og i Stai- og Storengsgrenda blir det spilling kort tid etter arrangementet som vil pågå ved Enan.

Vi tar smittevernet på alvor og spiller i området der vi bor, og håper at mange vil åpne vinduene sine, gå ut på trappa og verandaen eller stille seg i veikanten med flagg og hurrarop.

Og vi som spiller i korpsene til vanlig krysser fingrer for at flere nå får lyst til å bli med å spille igjen. For av de 70 som blir med i morgen, så er det ca 40 av disse som er medlemmer i korpsene i dag.