Til helga blir det gjensyn med An-Magritt - på egen hånd

PUBLIKUM: Her fra en tidligere forestilling.

PUBLIKUM: Her fra en tidligere forestilling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

For femte år på rad ønsker ildsjeler velkommen til vandring i Falkbergets rike.

– Det å vise frem Falkberget ved Christianus Sextus-gruvene er jo helt perfekt, sier kunstnerisk leder Lasse Kolsrud.

Han stiller nok en gang på gruveruin-scenen både lørdag og søndag. I år med forestillingen som har fått tittelen "An-Magritt – på egen hand".

– Falkbergets diktning engasjerer fordi han skriver om ting som opptar oss i dag. Urettferdighet, smålighet, det å være utstøtt, det å ikke strekke til, bygdedyret, det å våge å tro på noe og stå for det, det å være kvinne i et mannsamfunn, det å være løvetannbarn. I tillegg minner han oss på at Norge ikke alltid har vært like rikt og velfødd som i dag. Det er lett å trekke paralleller til andre land i verden, der hunger, armod og krig rår. Det er ikke så lenge siden vi hadde det på samme måte.

Multitalentet Heidi Gjermundsen Broch er også tilbake som An-Magritt. Hun spilte An-Magritt i "An-Magritt - malm og mannfolk" på Christianus Sextus i 2014.

Les også: Presseveteran Per Edgar Kokkvold skal holde appell før forestillingen

- I sommerens forestilling blir det gjensyn med An-Magritt. Forestillingen baserer seg på det andre og tredje bindet i romansyklusen "Nattens brød" om malmkjørersken fra Røros, forteller arrangørene.

- Johannes Konstknekt har åpnet hjertet hennes, men har måttet reise for å utføre oppdrag andre steder i landet. Alene kjemper An-Magritt en dramatisk kamp mot bygdesladder og egne demoner. Hun strever og pløyer og sår, og går sine egne veier i kampen for å overleve. Alt mens hun lengter etter dagen hun se Johannes igjen.

Medvirkende er foruten Heidi Gjermundsen Broch og Lasse Kolsrud den svensk-norske duoen Erik Rydvall og Olav Luksengård Mjelva som begge var med også i fjor. For første gang er en danser med i forestillingen, og det er Hallgrim Hansegard fra dansegruppa Frikar.

Også i år inviterer Toril Synnøve Kojan til kunstutstilling i stallen på Christianus Sextus før og etter forestillingen. Toril er maler og grunneier området ved Christianus Sextus.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags