Hans Arne Vedlog er fotojournalist med hele verden som arbeidsfelt. Den anerkjente fotografen er fast ansatt i Dagbladet, og som en del av Dagbladets fotoredaksjon i over 30 år har Vedlog premier fra en rekke fotokonkurranser. Blant annet vant han «Årets Bilde» med et foto av Barack og Michelle Obama i 2009. Det skriver Kunst og Kaos i en pressemelding.

Vedlog er også mannen bak ideen til den store TV-sendte innsamlingsaksjonen under flyktningekrisen i 2015. Også den gangen var utgangspunktet et foto; en gråtende jente langs jernbanen mellom Ungarn og Serbia tente gnisten til støttekonserten.

Alternative fotografiske fakta

Som fotojournalist arbeider Vedlog alltid faktabasert. Utstillingen hos Kunst og kaos derimot, er hans aller første hvor han tar skrittet i en helt annen retning. Under tittelen «Alternative fotografiske fakta» ønsker Vedlog å gi et innblikk i fotografiets mange ansikter og de bortimot ubegrensede mulighetene som ligger i fotografiet som uttrykk.

– Jeg har fått enormt store doser virkelighet opp gjennom årene. Som pressefotograf jobber jeg innenfor veldig strenge, nesten dogmatiske, rammer hvor oppgaven er å formidle et øyeblikks utsnitt av virkeligheten uten å legge til eller trekke fra noe, forteller fotografen.

Åpning med konsert

Utstillingen «Alternative fotografiske fakta» på Røros åpner lørdag 9. oktober. Til åpningen kommer både vokalist i punkrockbandet Bakrus, Jonas J. Ramsfjell, og poet og journalist Tom Stalsberg for å slå an tonen. Det blir da intimkonsert i galleriet med Kjartan Fløgstad Band. Bandet består av forfatter Kjartan Fløgstad, poet og journalist Tom Stalsberg og bass/låtskriver/vokalist Steinar Raknes.

Hans Arne Vedlogs fotoutstilling hos Kunst og kaos på Røros står til og med 31. oktober.