I år er det ti år siden Dalsbygdas seterområder ble utpekt som Hedmark sitt utvalgte kulturlandskap i jordbruket. Dette ønsker Dalsbygda Bygdekvinnelag å feire ved å lage en fotokalender til 2020, med bilder fra "kronprinsåpningen" i 2009 frem til i dag.

Derfor inviterer de til en fotokonkurranse, hvor folk kan sende inn sine bilder fra Dalsbygdas Seterområder.

- Vi hadde møte i vinter hvor vi diskuterte hvor synd det er at vi ikke lenger har noen kalender med bilder fra bygda. Randi Brænd foreslo at vi kunne ha en fotokonkurranse hvor folk sender inn bilder fra perioden 2009-2019, sier Solveig Nordvang, leder i Dalsbygda Bygdekvinnelag.

- Vi søkte om penger fra fylkeskommunen, for de har en pott som skal gå til tiltak innenfor vernesonen. Den søknaden fikk vi innvilget, og dermed hadde vi nok penger til å gi ut kalenderen og gi alle som får bilder der 300 kroner i kompensasjon.

Frist 1. september

Frist for innsending av bilder er 1. september 2019.

Bildene må ha høy oppløsning, og være i liggende format. Det er også fint om det legges ved en tekst som sier noe om hvor og når bildet er tatt, og hvem som er med på bildene.

Bygdekvinnelaget ønsker gjerne bilder av setre, beitedyr, budeier og andre seterfolk, landskap, bebyggelse, arbeid, ting/utstyr fra setra, flora og setermat, men de er åpne for setermotiver av alle slag.

Hvem som helst kan sende inn bilder. Inntektene går til Bygdekvinnelaget og kontaktperson er Randi Brænd.

Det vil også kunne legges ut filmsnutter og bilder på instagram under #fotojaktdbk, og bilder som blir lagt ut her, og som har tilstrekkelig kvalitet, blir med i konkurransen!