Dalsbygda arrangerer NM i elgbaneskyting

På bildet er et knippe av de godt over 100 frivillige i sving til NM i elgbaneskytting i Dalsbygda. Fra venstre: Per Erik Husøy, Axel Henningsmo, leder av Dalsbygda skutterlag Anniken Moseng Ryen, Kennie Ryen, Rune Fredheim, Solan Henningsmo og Jan Arvid Aamo.

På bildet er et knippe av de godt over 100 frivillige i sving til NM i elgbaneskytting i Dalsbygda. Fra venstre: Per Erik Husøy, Axel Henningsmo, leder av Dalsbygda skutterlag Anniken Moseng Ryen, Kennie Ryen, Rune Fredheim, Solan Henningsmo og Jan Arvid Aamo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

500 skyttere samles, med finale fredag og lørdag.

DEL

Mandag 16. juli til lørdag 21. juli samles rundt 500 skyttere fra hele landet for å delta på NM i elgbaneskyting. Hver dag skyter ulike klasser på dagtid, med en kveldsfinale hvor to-tre skyttere blir valgt ut til å skyte i finalene som arrangeres fredag og lørdag. Arrangementet blir holdt på skytterbanen i Dalsbygda, med mulighet for alle interesserte å stikke innom.

Villsvinbane og skytesimulator

I tillegg til selve elgbaneskytinga er det lagt opp til forskjellige aktiviteter utover uka. På presskyting kan folk bryne seg på tre skudd på 20 sekunder. Her må man riktignok ta med eget gevær.

For interesserte og nysgjerrige stilles det opp en skytesimulator som alle kan bruke, enten man har prøvd skyting før eller ikke.

Representanter fra Norges Skytterforbund tar også turen til bygda. Med seg har de en villsvinbane, hvor folk kan prøve seg på å skyte på villsvin, dog i blinkutgaven.

Arrangerer en hel uke

Søknadsprosessen startet ganske enkelt med noen ivrige skyttersjeler fra Dalsbygda som ville arrangere NM. Da det viste seg at ingen andre lag hadde søkt om å få holde NM i 2018 ennå bestemte de seg for å bare prøve.

Dalsbygda skytterlag er også glad for at de får vist frem bygda si i løpet av uka. Med god hjelp fra frivillige har de sørget for at omtrent alt av aktivitet foregår der.

Skytterlaget er godt vant med å holde store skytterarrangement. Senest helga 6.-8. juli arrangerte de trippelstevne, med over 200 skyttere og stor geografisk spredning blant deltakerne.

Forskjellen fra andre hendelser til ukas arrangement er hovedsakelig tiden. Tidligere har skytterlaget arrangert en rekke stevner over helg, så til en uke med aktivitet kreves mye logistikk og planlegging.

Etter et år med planlegging og forberedelser synes Anniken Moseng Ryen, leder for Dalsbygda skytterklubb, at de ligger godt an til NM, både på skytterbanen og med diverse planlegging rundt, for eksempel overnatting, et stort restauranttelt og andre aktiviteter. Med værmeldinga på laget ligger alt til rette for et godt arrangement, mener hun.


Artikkeltags