Del din 17. mai-feiring med oss i Retten

NYE TRADISJONER: Årets feiring av nasjonaldagen blir spesiell og åpner for nye tradisjoner. Send oss bilder eller video fra din feiring av årets 17. mai.  Bildet viser folketoget på Os for noen år tilbake.

NYE TRADISJONER: Årets feiring av nasjonaldagen blir spesiell og åpner for nye tradisjoner. Send oss bilder eller video fra din feiring av årets 17. mai. Bildet viser folketoget på Os for noen år tilbake.

DEL

Årets 17. mai-feiring blir spesiell. For første gang siden andre verdenskrig kan vi ikke feire nasjonaldagen på fritt og tradisjonelt vis, med lange folketog og med arrangementer som samler tett med festkledde folk både ute og inne i hver eneste avkrok her i landet.

For oss i Arbeidets Rett blir årets 17. mai også en annerledes arbeidsdag. Vi har i alle år lagt vår ære i å være til stede i bygder, grender og tettsteder for å skildre folkelivet og gi våre lesere gode opplevelser gjennom tekst og bilder. I år må vi jobbe annerledes.

Årets 17. blir en merkedag, et veiskille i historien. Det åpnes for nye, kreative måter å feire nasjonaldagen på. Formidlingen av dette vil i større grad enn før foregå på ulike digitale plattformer. Situasjonen rundt koronaviruset har til fulle bekreftet behovet for å kommunisere godt også digitalt.

Vi ønsker som før å bidra til å gjøre dagen til en festdag for flest mulig av våre lesere. Men, vi må gjøre dette på andre måter enn tidligere, og vi er i større grad avhengig av å spille på lag med lokale aktører som nå planlegger alternative feiringer av 17. mai her i regionen. Vår formidling av folkefesten vil også i større grad foregå på våre ulike digitale plattformer.

Vi oppfordre derfor lokale 17. maikomiteer, korps, skoler, kor samt alle lag og foreninger som planlegger aktiviteter på nasjonaldagen om å ta kontakt med oss. På den måten får vi god oversikt over arrangementer og kan planlegge vår dekning av 17. mai ut fra dette, gjerne i samarbeid alle dere der ute som jobber for at årets 17. mai skal føye seg inn i rekken av nasjonale festdager her i landet.

Vi oppfordrer også alle våre lesere til å sende oss bilder og videosnutter fra feiringen i vår region på dagen.

Artikkeltags