Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut landbruksprisen med brask, bram og Bendik: – Nå håper vi publikum møter opp for å gjøre stas på årets verdige vinner

Lørdag 9. oktober inviterer Tynset bondelag, på vegne av hele landbruket, til markering og utdeling av den årlige landbruksprisen. Det skjer med brask, bram og underholdning utenfor Tunbygget i sentrum av Tynset.

Landbruksprisen deles ut for tiende gang, i et samarbeid med Sparebank1 Østlandet.

– Det er jo et minijubileum, og også i år hadde vi flere gode kandidater. Alle vinnerne gjennom tidene har satt stor pris på sin tildeling. Nå håper vi publikum møter opp utenfor Tunbygget for å gjøre stas på årets verdige vinner. Kvikne, Tylldalen og Tynset Bondelag er jury og vi velger personer av kjøtt og blod som vi vil gi en ekstra honnør. Vinnerne er alltid gode og viktige ambassadører for vår viktige landbruksnæring, sier Olav Østigård, leder i Tynset bondelag.

Godt samarbeid

Ann Brudevoll, banksjef for bedriftsmarkedet i Østerdalen og bankens landbruksansvarlig, understreker hvor viktig samarbeidet med bondelag er for banken.

– I samlet utlån er landbruk den største næringa for oss. Å besøke en bonde ute på gården er alltid givende og lærende for oss, det skjer så mye spennende innenfor investering, nydyrking, utbygginger og tilleggsnæringer. Alle bruk er forskjellige og vår erfaring er at det er utrolig mange dyktige bønder i vår region, skryter Brudevoll.

Bendik kommer

I et samarbeid med Arbeidets Rett vil det utenfor Tunbygget bli satt opp en scene, som seg hør og bør blir en traktorhenger, der Tynsets egen Bendik Smedåsgjelten Qvam skal underholde publikum før tildelingen.

– Vi hadde et godt samarbeid med bondelaget og banken i fjor, da det heller ikke ble arrangert Landbrukets dag. Da kjørte vi en quiz på retten.no der veldig mange deltok. Også i år er det en konkurranse på nettavisa vår i oppkjøringen mot 9. oktober, og vi er stolte og glade over å få være med på dette laget, sier Linda Herud, konstituert ansvarlig redaktør.

Utenfor Tunbygget vil det også stå lokale produsenter med sine varer, og det vil bli artige leker for barna, med premier.

Satser på neste år

I år er det andre året på rad at den tradisjonelle Landbrukets Dag i Museumsparken blir avlyst på grunn av pandemien.

– Vi sa det i fjor også, nå blir det så klart neste år, garanterer Gunnar Borlaug fra Tynset bondelag.

Arrangørene er enige om at Landbrukets Dag er viktig for å markere betydningen av landbruket i næringslivet på Tynset.

– Det er viktig å både ha Landbrukets Dag, og også markeringa i annerledesårene, for å øke oppmerksomheten og vise innbyggerne gleden av å ha et aktivt landbruk i vår region, sier Ann Brudevoll.

Lørdag 9. oktober ønsker de alle velkommen til markeringen, og gleder seg til neste år og Landbrukets Dag i sin gode og tradisjonelle form.

Disse har tidligere vunnet Landbruksprisen

  • 2012: Marit Mjøen Solem og Arnstein Solem på gården Storeng Søndre på Kvikne og eiere av selskapet Findmy AS
  • 2013: Mette Sand Semmingsen og Erling Birger Semmingsen på gården Selund og overnattingsgården Telstad på Telneset
  • 2014: Marianne Rønning og Vidar Nybu på geitebruket Tørresvangen på Kvikne
  • 2015: Irene og Eivind Hodal på gårdsbruket på Telneset
  • 2016: Vidar Vangen for å ha viet hele sitt yrkesaktive liv i tjeneste for landbruket
  • 2017: Veterinærene Grete Steimoen og Olav Distad (hver sin pris) for alle hjelpende hender på gårdene
  • 2018: Ragnhild og Lars ved Heidrun AS for fokus på kvalitetskjøtt fra geit
  • 2019: Hermann Køhn Hansæl, heltidsbonde og politiker med klimafokus
  • 2020: Per Erik Aaen, fokus på dyrevelferd hos dyrebiltransportør

Kommentarer til denne saken