– Dette er noe ungene gleder seg til, og det blir sosialt. Dette bidrar til at de får møttes, de har noe å glede seg til i lag, de får lære noe og de får noe å bryne seg på. Det gir inspirasjon til å fortsette med det vi holder med hver uke med treninger og kamper, sier leder i fotballgruppa Anita Galåen.

Førstkommende helg inviterer Røros IL til gratis Lyn-samling. Rørosbanken er sponsor av både Røros IL og Lyn, og det er gjennom deres samarbeid med Lyn at det nå kommer tre trenere fra klubben.

– Vi er veldig glade for samarbeidet med idrettslaget og Bergstadens hotel og at vi kan bidra med engasjement og støtte inn i lokalsamfunnet som gagner ungene våre. Og vi er glade for at samarbeidet med Lyn fotball får synergier også lokalt, sier Hanne Mette Strand i Rørosbanken.

– Det hadde vært umulig å få til uten Rørosbanken og Bergstadens hotel. Det hadde blitt store kostnader som idrettslaget ikke kunne stått i i dag, sier Trond Morten Gløtheim i Røros IL.

Gir tilbake til trenere og lagledere

Bergstadens hotel er nemlig ny hovedsponsor for Røros idrettslag og stiller med møtelokaler, samlingssted og bespisning under samlinga. Lyn-samlinga er for både fotballspillere i alderen 13 til 19 år og for trenere og lagledere.

– Det er ikke alltid vi er like flinke til å ta vare på trenere og lagledere som legger ned en enorm innsats, så det er kjempeviktig at de får være med, sier Gløtheim.

Først blir det treningsseminar med trenere på fredag, deretter treningssamling på lørdag for spillere år og et sosialt arrangement på hotelet på kvelden, før internkamper søndag.

– Der vil de dra med seg momenter fra det de jobbet med på treninga inn i kampene. Det blir veldig bra, sier Gløtheim.

Fokus på fotballglede på Azuncamp

En måned etterpå, 21. mai, er det nye muligheter for fotballærdom og inspirasjon. Da blir det en gjentakelse av Azuncamp, som er en trikseskole med Anders Solum, «triksepappa» og Christian Karlsen.

– De er opptatt av å spille fotball og ha det artig med ball utenom organisert trening. De viser at man kan møtes på løkka, trikse med en ball og lære litt «skills». De fokuserer veldig på fotballglede, sier Strand.

Forrige gang det var Azuncamp på Røros var i 2021.

– Det var så populært. Påmeldinga gikk på fem minutter, og det var venteliste, sier Gløtheim.

Rørte foreldre og glade unger

Etter mange gode tilbakemeldinger og mange spørsmål om det blir Azuncamp igjen, arrangeres det nå en dagscamp. I år starter påmeldinga på søndag klokka 18, og det er førstemann til mølla.

– Grunnen til at vi hadde Azuncamp i 2021 var fordi Rørosbanken hadde lyst til å gjøre noe for ungene som ikke hadde fått gjøre så mye under pandemien. Det var jo ganske stillstand på alle hold. Å stå på Øra de dagene der og se de 80–90 ungene som løp rundt og endelig kunne møtes igjen ... Det var ganske rørende, sier Strand.

– Jeg kjenner jeg blir rørt nå jeg. Det var så mange rørte foreldre og glade unger, sier Galåen.

Les også

Anitas store kapasitet ble skapt gjennom noen tøffe runder