Den nyeste infoen fra Røros kommune: Ingen smittet, 23 har meldt seg som helsepersonell og optimisme

DEL

Røros kommune avholdt pressekonferanse fredag ettermiddag hvor de presenterte siste status og hva de har jobbet med den siste uka i forbindelse med koronautbruddet. Her er et kort utdrag:

Ingen testet positivt

Kommuneoverlege Anne Lajla W Kalstad: – Vi har ikke noen som har testet positivt. Vi hat tatt 36 prøver og har fått svar på 33. Vi venter på svar på tre prøver. Vi forventer at vi også vil få smitte på Røros. Det vil ta en uke før vi ser resultatet av tiltakene som er gjort. Jeg tror vi har gjort en god innsats i samfunnet for å hindre smitte og jeg tror vi har klart å få en flatere smittekurve. De aller fleste takler denne sykdommen veldig bra. Bakgrunnen for tiltakene som er satt inn er å beskytte risikogruppene.

Kan ikke dispensere fra hytteforskriften

Kommunedirektør Kjersti F. Jensås: – Vi har utformet et svar til hyttefolk. Vi får mange spørsmål rundt dispensasjoner for å reise på hytta om dagen. Brevet er utformet i samarbeid med politiet. Kommunen har ikke anledning til å dispensere fra forskriften.

Kommunalsjef Elisabeth W. Heidtmann: – Det er mange som vil bruke hytta si og det har vi brukt mye tid på denne uka å svare hyttefolk. Situasjonen er også at det er mange som bor på fritidsboliger av dem som har arbeidsgivere her. For arbeidsgivere som er avhengig av arbeidsstokken sin så har arbeidstakere fått dispensasjon fra politiet om å kunne oppholde seg her. Det er et strengt regime.

Dette skjer hvis du bryter karantenen

Kommunalsjef Elisabeth W. Heidtmann: – I dag fredag har trafikken økt på svenskegrensa av folk som ønsker å reise til Sverige, fordi det er mere aktiviteter som foregår der. Det er slik at kommer man tilbake over grensa til Norge så ilegges man en karantene på 14 dager. Politiet melder navnet på personene som krysser grensa inn til helse i bostedskommunen. Man blir da kontaktet av helse som forklarer reglene. Det er 20.000 kroner i bot hvis man ikke overholder karantenen.

23 har meldt seg som helsepersonell

Røros kommune gikk ut og etterspurte helsepersonell som kan bidra. Kommunen har fått 23 svar, der halvparten har helsefaglig kompetanse.

– Blant dem to leger. Det er vi veldig fornøyd med, opplyser Jan Roger Wold, virksomhetsleder Helse.

Optimisme

Den kommunale ledelsen poengterte at det er viktig å opprettholde optimismen blant innbyggerne i kommunen, selv om det ikke er så lett når alt man møter handler om korona.

– Det er viktig å holde optimismen og humøret oppe. Vi ser at samfunnet vårt er veldig kreative og flinke på å finne andre måter å leve sammen på i denne tiden. Vi i kommunen har god oversikt og kontroll på situasjonen, betrygger kommunedirektør Jensås.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken