Etter at Tuva Aas Stræte og Frida Dokken hadde lagt et godt grunnlag for de norske stafettjentene under junior-VM i skiskyting i sveitsiske Lenzerheide, var det osjenta Maren Bakken som skulle avgjøre det hele.

Og det fikset Maren etter en forrykende duell med Italia. Med 17 sekunders forsprang ut fra siste skyting så det veldig lyst ut med tanke på norsk gull.

Men den italienske løperen gikk styggfort, og i mål var det kun 1,4 sekund som skilte lagene. Men heldigvis, det var i Marens og Norges favør. Dermed nok et VM-gull til osjenta.

Maren forteller til Østlendingen at hun hadde en strålende dag på standplass, men:

– Med ett ekstraskudd på liggende, og en perfekt ståendeserie så det veldig bra ut. Men jeg slet litt i løypa. Men heldigvis, jeg klarte å ta den italienske løperen i spurten, sier en strålende fornøyd gullvinner.

Men VM er ikke over for hennes del. Fredag går hun sprint og søndag er det jaktstart. Og Maren har absolutt noe å forsvare.

Etter junior-VM i fjor, i Osrblie i Slovakia, var ikke Maren snauere enn at hun kom hjem med to gull og en bronse etter også da å ha vært med på det norske stafettlaget. I tillegg vant Maren sprinten og tok bronse på jaktstarten.

Etter at Maren vant Norgescuprenn på Oppdal i januar uttalte hun til Arbeidets Rett at VM skulle bli villere i år enn i fjor. Nå er hun jammen meg godt i gang igjen, supertalentet.