Det blir TV-aksjon på Tolga

FLERTALL: Forslaget fra Kjell Dalløkken (SV) fikk flertall og det blir TV-aksjon i Tolga.

FLERTALL: Forslaget fra Kjell Dalløkken (SV) fikk flertall og det blir TV-aksjon i Tolga. Foto:

Kommunestyret i Tolga gikk mot innstillingen fra ordførerne i Nord-Østerdal, og vil støtte opp om årets TV-aksjon.

DEL

Det ble vedtatt med 8 mot 7 stemmer torsdag kveld.

Dermed blir Tolga den første kommunen i Nord-Østerdal som likevel vil støtte opp under årets tv-aksjon og ber om at det nedsettes en kommunekomité.

Det var Kjell Dalløkken (SV) som fremmet forslaget som fikk flertall i kommunestyret. Forslaget som ble vedtatt lyder som følger:

Tolga Kommune er svært positive til formålet med årets TV-Aksjon. Plast i havet er et alvorlig, globalt problem som vi ønsker å bidra til å løse. Tolga kommune konstaterer imidlertid at valget av mottakerorganisasjon er kontroversielt, og bidrar slik vi ser det til å skade omdømmet til TV-aksjonen. Tolga Kommune vil allikevel støtte opp under årets tv-aksjon og ber om at det nedsettes en kommunekomité.

Leif Vingelen (Sp) og ordfører Bjørnar Tollan Jordet (SV) fremmet felles forslag om at Tolga Kommune vil støtte opp under formålet i TV-Aksjonen 2020 gjennom å gi sitt faste økonomiske bidrag angående til en annen organisasjon som arbeider for å bekjempe plast i havet. Tolga kommune vil også legge til rette med informasjon og praktiske løsninger, men uten å nedsette komiteer i kommunal regi i 2020.

Forslaget fikk støtte av Sp sine seks representanter, samt ordføreren fra SV.

De fire øvrige SV-representantene, Ap (3) og V (1) gikk mot boikotten og stemte for å støtte årets TV-aksjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken