Gå til sidens hovedinnhold

– Det har vært så stille. Nå er vi småeuforiske

Tynset Skolemusikkorps og Kulturskolen har gått sammen om et tilbud til alle elever på slagverk og blåseinstrumenter om samspillgrupper.

Det synes Vibeke Norin som er leder for skolekorpset er veldig gledelig, etter at korpsaktiviteten i lange perioder har ligget nede helt siden 12. mars i fjor.

Endelig litt positivitet

– Endelig er det litt positivitet i korpsmiljøet og det er virkelig artig. Vi er litt småeuforiske for det har vært så stille og liten aktivitet på grunn av koronaen, sier hun.

På den første øvelsen med samspillsgrupper forrige tirsdag kom det åtte elever, og fulltallig er de 11. Norin synes det er veldig positivt at de har fått til tilbudet. Særlig synes hun det er morsomt at de er så mange, selv om det absolutt er rom for enda flere.

– Selv om elevene er litt større enn de som begynte i aspiranten er det gjerne fordel fordi de har lengre fingre og kan få det til bedre. Det ser ut som ungene synes det er gøy å spille sammen med noen, i stedet for å øve alene. Alle øvelser både i korpset og drillen er på tirsdager og vi prøver å få til et miljø for dem som er med, sier hun.

Fra 12. mars i fjor hadde korpset pause fram til noen uker før 17. mai. Da kjørte de i gang igjen med intensive øvelser to ganger i uka. Det ble ikke åpnet for noen idrettsaktiviteter i denne perioden, så korpsøvelsene var det eneste ungene kom på.

Styret er kjempeglade

Etter 17. mai i fjor har Tynset Skolemusikkorps, med unntak av de to første ukene på nyåret, hatt øvelser som normalt en gang i uka. Før jul samarbeidet de med Tynset Barne- og ungdomsteater om en forestilling i Kulturhuset.

Korpset har 10 medlemmer i hovedkorpset, 11 aspiranter og en stor drilltropp på 23.

– Nå får vi noen til å gå foran 17. mai-toget. Det er det som er høydepunktet, og i aspirantkorpset har vi kjøpt dirigenttjenester fra Kulturskolen. Sånn som det er nå er vi i styret kjempeglade. Det er så fint å se at det er håp når denne fine gjengen sitter og spiller, fortsetter Norin.

Selv ble hun valgt inn i styret for et år siden og synes de har fått til mye selv om det har vært korona.

– Vi har jobbet ganske lenge få til samarbeidet med Kulturskolen, og det gir tydelige frukter når 11 unger sitter og spiller. Vi håper at de fortsetter i konkurransen med fotball og håndball så vi må stelle litt godt med dem. Det er viktig at vi foreldre er positive og støtter ungene, smiler korpslederen.

Koronasituasjonen gjør at det fortsatt er vanskelig å planlegge konserter og aktiviteter, men hun forteller at skolekorpset har planlagt en konsert i Tynset kulturhus den første helgen etter påske.

Kommentarer til denne saken