Mari Leinan Lund holdt unna for verdensmester Gyda Westvold Hansen og vant sesongens andre NM-konkurranse i kombinert på Beitostølen søndag.

Tolga-løper Leinan Lund hadde ett minutt og fire sekunders forsprang til regjerende verdensmester Westvold Hansen ut fra start på 5-kilometeren i langrenn. Det holdt lenge.

Westvold Hansen gikk offensivt ut og knappet innpå mange sekunder tidlig, men hun slet med å få skikkelig kontakt. Etter halvgått løp skilte det gullduellantene 37 sekunder.

Mot slutten tok Westvold Hansen innpå med nye sekunder, men Leinan Lund kom til mål med god kontroll på gullet. Avstanden ned til sølvvinneren ble til slutt 12,9 sekunder.

– Dette var skikkelig deilig. Jeg begynte å frykte Gyda litt, men det var godt at det holdt helt inn, sa norgesmesteren til NRK etter målgang.

– Det var nervepirrende, men jeg var mer klar for renn i dag enn i går. Da var jeg et nervevrak hele dagen. I dag var det mest moro, fortsatte hun.

Kalde fingre og stive lår

Westvold Hansen var fornøyd med sølvet.

– Jeg måtte prøve. Det blir for dumt å ikke prøve. Så ble det litt kalde fingre og stive lår, men jeg tok sakte, men sikkert innpå. Hadde det vært en bakke til, kunne det vært nesten, sa hun.

Gullvinner Leinan Lund merket konkurrenten bak seg på slutten og var tydelig på at «målstreken ikke kom for tidlig».

Snart verdenscup

Ida Marie Hagen gikk ut sekundet foran Westvold Hansen søndag, men fikk raskt trøbbel med å henge med. Bronsemedaljen hadde Haslum-løperen til gjengjeld god kontroll på.

Marte Leinan Lund ble nummer fire. Hun er lillesøsteren til søndagens NM-vinner.

Lørdag tok Westvold Hansen helgens første NM-gull i kombinert for kvinner på Beitostølen. Da fulgte Berg og Mari Leinan Lund på plassene bak.

Kombinertkvinnene innleder sin verdenscupsesong på Lillehammer tidlig i neste måned. Totalt er det lagt opp til ti renn denne sesongen.

Gyda vant, igjen; – Jeg så meg aldri bakover