Gå til sidens hovedinnhold

Dette legendariske toget stopper på Alvdal, Tynset og Røros i dag

Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk Jernbaneklubb feirer sitt 50-årsjubileum med en jubileumstur fra Hamar til Grong via Elverum og Trondheim helga 20. til 22. september.

Norsk Jernbaneklubb ble stiftet i 1969 og har i år feiret sitt 50-årsjubileum med kjøring av veterantog mange steder på det nasjonale jernbanenettet. Nå står avslutningsturen for døra. Helga 20.-22. september arrangerer Norsk Jernbaneklubb sammen med Norsk Jernbanemuseum og Jernbanemuseets venner en tur med Jernbanemuseets stålvogntog mellom Hamar og Grong.

Turen starter i Hamar fredag 20. september og går via Elverum (klokka 11.12), Rena (klokka 11.49), Koppang (klokka 12.43), Hanestad (klokka 13.09), Alvdal (klokka 15.07), Tynset (klokka 15.31) og Røros (klokka 16.20) til Trondheim.

Lørdag 21. september går ferden videre på Nordlandsbanen til Grong og tilbake til Trondheim.

Søndag 22. september returnerer toget til Hamar over Dovre med en avstikker fra Dombås til Bjorli på Raumabanen.

Turen er åpen for alle interesserte, men det offisielle billettsalget på Ticketmaster er avsluttet. Eventuelle restplasser kan kjøpes ombord på toget.

Jon Eigil Kvernrød i Norsk Jernbaneklubb håper interesserte møter fram underveis for å hilse på et tog, som mange reiste med da det gikk i trafikk, blant annet på Rørosbanen.

Kommentarer til denne saken