Før det siste snøfallet, var det utfordringer med å finne gode løyper i tynsetområdet. Men nå er det kjørt løyper «over det meste», og på Savalen har det lokale turlaget kommet med en nyvinning.

– Snømengdene får vi ikke påvirket, da har vi heller fokuset på det vi kan gjøre noe med, sier leder i Savalen Turlag Nils P. Hagen, og fortsetter:

– I år har vi tatt flere grep. Det siste tiltaket er en ny trasé på 10 kilometer som starter ved badeplassen og går sørover sjøen. Her er det satt gode spor med scooter, slådd og sporsetter. Selv med lav desembersol er østsiden av sjøen solrik, forteller turlagslederen.

Han opplyser at tilbudet er tatt meget godt imot av lokale skiløpere, hotellgjester og hytteeiere, og legger til en meget opplysning når det gjelder det å ferdes på naturis:

– Vi presiserer at all ferdsel på isen skjer på eget ansvar.

Alle traseene i turlagets løypenett er tromlet og slåddet for å ta vare på snøen og bygge en sterk såle. Skistadion og asfaltløypene har hatt fine skøytetraseer i flere uker. Nå er det også satt spor der.

Savalen Turlag har over 50 km med skiløyper. Løypene prepareres 3 ganger ukentlig. Turlagets løypenett er koblet til Nytrøa og Stubsjøen Tur og Løypelag, som igjen er koblet til Kvikne Løypelag. Savalen Turlags siste løypetrasé ble åpnet høsten i år. Den nye traseen forbinder hyttefeltene Savalbete Hyttegrend og Savalkletten Fjellgrend med resten av løypenettet. Turlaget vedlikeholder og merker også turstinettet på Savalen.

Men også Hagen trekker fram at det med dagens drivstoffpriser koster mye å tilby skiglade et bredt løypenett, og kommer med en oppfordring:

– Å drive et turlag koster mye penger med dagens drivstoffpriser. Vi oppfordrer alle brukere til å løse kontingent, eller for gjester å vipse en gave til Savalen Turlag.

Nå venter Tor Petter og Nils P. bare på skisesongen