Gå til sidens hovedinnhold

Dette var ikke mulig i fjor, men i år blir det

- Da er det bestemt! Bygningsvernsenteret hos Rørosmuseet kan nok en gang arrangere handverksdager, som blir den 21. i rekken og har vært fulltegnet i lang tid.

Dermed ønskes over 70 kursdeltakere og instruktører fra hele landet velkommen til Røros fra 25. til 29. august. Publikumsdagen som tradisjonelt arrangeres lørdag blir i år digital og over flere dager.

- Vi har vært spente på om vi kunne arrangere eller ikke, så det ble jubel da vi sammen med kommuneoverlegen kunne konkludere med at det blir handverksdager i 2021, sier avdelingsleder for bygningsvernsenteret, Berit Bakosgjelten.

Hun forteller at ledelsen på Rørosmuseet har hatt en god dialog med kommuneoverlegen og at de sammen har kommet fram til en løsning som gjør at arrangementet kan gjennomføres.

- Handverksdagene blir omtrent som tradisjonen tro, men uten den sedvanlige flyten av publikum. Det vil bli innført flere tiltak som sikrer et godt smittevern, forklarer Bakosgjelten.

I tillegg går publikumsdagen i år fra å være et fysisk arrangement til å bli heldigital på sosiale medier.

Årets handverksdager inneholder fire kurs; Mur i terreng, tradisjonell overflatebehandling interiør, fra blysprosser til trevindu, og smiing av verktøy og beslag til vinduer. Alle kurs ble tidlig fulltegnet, og en venteliste ble påbegynt lenge før sommerferien.

Nytt av året er at publikum kan følge med gjennom sosiale medier. Som et ledd av smittevernet som sikrer gjennomføringen må de stenge av kursområdene for publikum. Da måtte de tenke alternativt, for å vise fram det de driver med til de som vil se.. Det har blitt bestemt at Rørosmuseet skal formidle deler av handverksdagene digitalt. - Følg oss på Facebook, så vil det dukke opp filmsnutter fra kurs, foredragog lignende, oppfordrer Bakosgjelten.

Kommentarer til denne saken