Gå til sidens hovedinnhold

Disse ungdommene har høye ambisjoner for historisk NM-konkurranse

Artikkelen er over 1 år gammel

Råppstokken UB på Nord-Østerdal videregående skole har klare ambisjoner om å havne helt i toppen når tidenes første digitale NM arrangeres denne uka.

Entreprenørene og innovatørene stakk av med den gjeveste prisen for beste bedrift på fylkesmesterskapet i Innlandet tidligere i år, og er blant morgendagens håp for Fjellregionen.

Svært godt representert

Nord-Østerdal er svært godt representert i NM med hele tre bedrifter fra Nord-Østerdal videregående skole. De to andre ungdomsbedriftene er Bestemors Arv UB og Save Charge U.

Nord-Østerdal kvalifiserte seg ved å plukke med seg 25 prosent av alle prisene på fylkesmesterskapet i konkurranse mot over 100 andre bedrifter fra hele Innlandet

Er veldig spente

Mandag starter en hel uke med NM live-sendinger og kåringer hver dag.

– Vi er veldig spente og får se hvordan det går. Det er klart at det er stor konkurranse, men vi får krysse fingrene og håpe på det beste, sier Sigurd Dalbakk i Råppstokken UB.

De flinke snekkergutta har allerede tjent rundt 100.000 kroner på forskjellige snekkeroppdrag. Faktisk har de fått så mange oppdrag at de har måttet vente med å ta på seg flere bestillinger på grunn av koronakrisen.

– For eksempel har vi bygd nytt fjøskjøkken/tankrom for en bonde på Plassen i Alvdal, en gapahuk på skolen og skal snekre 10 skur for de nye avfallsdunkene til Fias. I tillegg kommer generelle småjobber, sier Dalbakk.

Kommentarer til denne saken