Doktortjønna friluftspark åpner sommersesongen

Åpner 20. juni: Doktortjønna friluftspark

Åpner 20. juni: Doktortjønna friluftspark Foto:

Av

Lørdag 20. juni åpner Doktortjønna friluftspark for sommersesongen. Det er Rørosmuseet som driver skjøtsel, aktiviteter og kafé på området, og de håper på en lang og god sommer med mye besøk. 

DEL

Det idylliske området ved Doktortjønna ligger en kort spasertur unna gata på Røros, og her kan barnefamilier og andre finne grønt gress, ulike dyr på beite, den populære Eliasbåten, kanoer, robåter og mange ulike aktiviteter i tillegg til kaféen i Stenhuset. Her er det god plass utendørs, enten man vil ha piknik, delta på aktiviteter eller nyte sommeren i vakre omgivelser.

Mye besøk har tidligere år skapt utrygge trafikkforhold med mange biler på en liten parkeringsplass. Derfor vil det i sommer kun være parkering for de med spesiell tillatelse ved Stenhuset. Alle besøkende oppfordres til å sette fra seg bilen for eksempel ved Røros skole, og spasere det siste stykket langs tjønna. Dette vil føre til tryggere rammer for alle som besøker Doktortjønna. Vi unngår farlige situasjoner med lekende barn og biltrafikk, og ved å spre våre besøkende reduserer vi faren for Korona-smitte.

Rørosmuseet legger til rette for at alle som besøker Doktortjønna friluftspark skal kunne følge de smittevernrådene som myndighetene gir. Det blir satt opp dispensere med hånddesinfeksjon både ute og inne, og generelt renhold trappes opp. Vi oppfordrer alle våre besøkende til å vise hensyn, og følge oppfordringene om å holde avstand, ha god håndhygiene og å holde seg hjemme om de føler seg syke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken