Markerte 10-årsjubileum ved Doktortjønna Fiskelykke og glede

FISKELYKKE: Lille Eline viste at det er fin fisk å dra opp fra Doktortjønna. ALLE FOTO: JON HØSØIEN

FISKELYKKE: Lille Eline viste at det er fin fisk å dra opp fra Doktortjønna. ALLE FOTO: JON HØSØIEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lille Eline var nok den aller gladeste blant alle de mange glade barn og voksne som var innom Doktortjønna fredag for å feire friluftsområdets 10-årsjubileum.

DEL

Blant de mange aktivitetene som markerte jubileet var det også fisking i tjønna og Elin kunne stolt vise fram en kvartkilos aure tatt med stang. Men hun var langt fra den eneste som hadde det trivelig ved tjønna fredag til tross for en kald nordvest og temperaturer rundt sju-åtte grader.

Gikk på vannet

Et spesielt tilbud i anledning dagen var det Redningsselskapet sto for. De hadde med seg to såkalte funballz, store, oppblåsbare og gjennomsiktige baller som du kan være inni mens de flyter på vannet. Det var nok for ungene kanskje det mest ettertraktede tilbudet der de prøvde å «gå» på vannet.

Flyte på vannet kunne de ellers gjøre med å prøve de flyttbare overlevingsdraktene. Noen syntes nok det var vel dristig, men også her var det mange som ville prøve.

Foring av dyra

Populært for både barn og foreldre var ellers foring i hønsegården, av de to grisene og de mange geitene. Ikke minst det siste var en opplevelse de som dristet seg inn i innhegningen sent vil glemme. Her fikk de virkelig nærkontakt men den spesielle geiterasen som er importert far Sør-Afrika. De spiste mer enn villig fra barnehender som rakte fram brødbiter.

Fuglekassesnekring

Sjøl om det ble i kaldeste laget etter hvert, var det mulig å slippe unna den sure vinden ved å ta seg en tur i lavvoen. Der fikk de ferdig tilkappede materialer slik at de kunne snekre sine egne fuglekasser og samtidig lære litt om hva slags fugler i Rørostraktene som gjerne bruker slike kasser.

Populært område

Avdelingsleder Knut Simensen ved Doktortjønna friluftspark og Femundsmarka nasjonalparksenter forteller at området ved tjønna er blitt svært populært siden Torfinn Rohde og Unni Garnes etablerte parksenteret for 10 år siden.

– Vi er blitt gode på uteformidling til barn og unge, og samarbeid med skoler og barnehager. Når det gjelder nasjonalparkformidlingen til voksne rørosinger og tilreisende, kan vi bli bedre, sier Simensen. Til høsten vil de derfor også ta i bruk førsteetasjen for legge til rette for en bedre formidling her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken