Ny observasjon av mårhund i Dalsbygda

MÅRHUND: Å se forskjellen på grevling og mårhund kan være vanskelig. Her sett bakfra, mårhund t.v.  Det sikreste er å se på snuten. Mårhunden har mye kortere nese, sier naturforvalter Hans Iver Kojedal. Foto: Privat

MÅRHUND: Å se forskjellen på grevling og mårhund kan være vanskelig. Her sett bakfra, mårhund t.v. Det sikreste er å se på snuten. Mårhunden har mye kortere nese, sier naturforvalter Hans Iver Kojedal. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Sist helg kunne Arbeidets Rett fortelle at det var gjort en observasjon av noe man trodde var en mårhund. Den gang var dyret man antok var en mårhund observert langs Vanngrøftdalsveien noen hundre meter vest for avkjøringa til Storbekkdalen.

Søndag morgen forteller Jon Horten i SNO (Statens naturoppsyn) at man nok engang har observert mårhund i Dalsbygda.

Mulig mårhund i Dalsbygda nylig 

- Det ble natt til lørdag observert på nytt en mårhund i Vangrøftdalen, ikke så langt unna der hvor den ble observert tidligere. Rettighetshaver er varslet, skriver Horten i en mail til Arbeidets Rett.

Naturforvalter ba ved forrige observasjon om at alle som hadde mistanker om at de hadde sett rømt tamrev, grevling eller noe som du tror kan være mårhund om å varsle til kommunen de bor i, eller direkte til Statens Naturoppsyn (SNO).

Artikkeltags