Innlandet får dyrepoliti

Hund med humør.

Hund med humør. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– En skikkelig gladsak, mener Tor André Johansen (Frp) og forteller at penger til å opprette dyrepoliti i Innlandet er på plass.

DEL

– Det er utrolig gledelig for meg at vi vant drakampen og at Innlandet får midler fra 2018, sier stortingsrepresentanten fra Hedmark, og legger til: – Det er ekstra hyggelig for dyra!

Hordaland og Innlandet er de to nye politidistriktene som ifølge Johnsen nå kan opprette dyrepoliti.

– I Østfold, Trøndelag og Rogaland er de i gang. Nå er fire millioner kroner sikret for å dra i gang i Hordaland og Innlandet, sier Johnsen.

Han mener dyra går en tryggere framtid i møte når politiet får egen kompetanse og egne spesialister som skal følge opp dyrevelferd og løfte fram saker for domstolen.

– Hvilke dyr vil få nytte av dette?

– Alt fra undulaten til kua som gresser i Nord-Østerdalen. Om folk torturerer katter eller kua ikke får nok mat, om det er kjæledyr eller husdyrhold, svarer Frp-politikeren.

Han legger til at Mattilsynet gjør en god jobb.

– Men vi har sett eksempler på at de ikke har kapasitet til å ta seg av alt. Og om folk torturerer dyr, er det en sak for politiet. Vold mot dyr og vold mot mennesker - det er prinsipielt det samme, fortsetter Johnsen.

– Regjeringen har nylig fått kritikk for å kutte penger til Mattilsynet?

– Satsingen på dyrepoliti kan du retorisk si at sukkeravgiften er med på å finansiere. Sukkeravgiften sikrer både folkehelse og dyrehelse, avslutter en fornøyd Johnsen.

Artikkeltags