TOLGA: Ørjan Moseng kan se tilbake på en kanonsesong etter å ha vunnet både Holmenkollen Young Star, blitt nummer tre i Berserennet og satt langrennsløperne i ST-Cupen på plass i klassiskrenn. Skjærtorsdag var planen å krone en fantastisk sesong med å henge med de beste i Egebergrennet. Slik gikk det ikke for den fremadstormende skiskytteren fra Røros.

Sammen med Sivert Bekken fra Kvikne knakk Moseng staven allerede etter 400 meter og måtte gå veldig langt før han fikk en ny.

- Det var en som falt i en sving i bunnen av den aller første bakken opp mot fjellet. Vi bråstoppet og bøyde på en eller annen måte stavene slik at de knakk, forteller Moseng.

- Brutalt
Duoen måtte gå med hver sin stav helt til drikkeposten på løypas høyeste punkt før de fikk ny. Avstanden dit var 6 kilometer. Moseng beskriver opplevelsen slik:

- Det var brutalt. Veldig uvant, teknisk vanskelig, skikkelig tungt, og det gikk veldig sakte. Løpet ble spolert der, sier Moseng, som ikke kan la være å trekke på smilebåndet.

- Det er sånt som skjer. Typisk at det skjedde nå for jeg hadde et mål om å gå fort i dag, smiler Moseng.

- Hadde pirket dem i ryggen med to staver
På spørsmål om hvordan det er å måle krefter med navn som Niklas Dyrhaug, Mathias Rundgren og Fredrik Riseth, svarer Moseng følgende:

- Det er selvfølgelig inspirerende og moro å få se de «live», men hadde jeg hatt en stav til skulle jeg nok vært der og pirket dem i ryggen opp bakkene, ler Moseng.