Eggen gardsysteri kan få Innlandets Matpris 2019

Kan få Innlandets Matpris 2019: Eggen gardsysteri. Fra venstre Marius Eggen med sønnen Mats, Henriette, Lotte Iversen, Ola Eggen og Liv Bjørnstad.

Kan få Innlandets Matpris 2019: Eggen gardsysteri. Fra venstre Marius Eggen med sønnen Mats, Henriette, Lotte Iversen, Ola Eggen og Liv Bjørnstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Eggen gardsysteri er en av fire kandidater til Innlandets Matpris 2019.

Det er Sparebank1 Østlandet og Hedmark og Oppland Bondelag som sammen deler ut den gjeve prisen. Ifølge de to så går prisen til en god ambassadør for lokale råvarer og kortreist mat.

– Innlandet har et rikt og mangfoldig jordbruk, med mange dyktige produsenter og aktører som fremmer næringen på en positiv måte. Det synes vi er viktig å synliggjøre utad, og gjennom Innlandets Matpris vil vi gjerne hedre de som skiller seg ekstra positivt ut og inspirerer andre. Vi gleder oss nå over å kunne presentere fire likeverdige og gode finalister, sier Anne Rustad i Hedmark Bondelag, Astrid Simengård i Oppland Bondelag og Ann Brudevoll i SpareBank 1 Østlandet i en pressemelding.

Kandidatene er plukket ut etter følgende kriterier:

• Fremmer mat og landbruket på en positiv måte
• Er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne
• Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen
• Har forankring i Hedmark eller Oppland med fokus på lokalprodusert mat.

Til sammen var over 50 kandidater foreslått over sosiale medier. Nå står følgende fire igjen.

  1. Eggen Gardsysteri – Østerdalen, Vingelen.
  2. Mat fra Øyerfjellet – Gudbrandsdalen, Øyer.
  3. Marianne Wimmer/Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken – Østerdalen, Hernes.
  4. Annis Pølsemakeri – Gudbrandsdalen, Ringebu.

Nå handler det om å få folk må stemme fram sin favoritt blant disse fire kandidatene.

– Vi håper at folk engasjerer seg og stemmer fram sin favoritt. Lokalmat er viktig, og dette er et bidrag for å sette lokale produsenter på kartet, sier Brudevoll, Simengård og Rustad.

Dette skriver arrangørene av konkurransen om Eggen Gardsysteri:

Økologisk ost fra Vingelen har blitt en favoritt. Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 og er bygd vegg i vegg med fjøskjøkkenet. Mjølka pumpes direkte fra mjølktanken og over i ystekaret, og pasteuriseres før den blir til Fjellost, Fjellblå, Eggen spesial, Fjellgo’ og salatost. De legger stor vekt på håndverket i osteproduksjonen. Eggen Gardsysteri har mottatt flere priser for sine produkter. De er tildelt gull for Fjellblå og sølv for Fjellgo’ i World Cheese Awards 2017 i London. Mesteparten av produksjonen selges gjennom Rørosmat, de er også til stede på messer og åpner gardsbutikken om sommeren.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken