Arrangører gjør stas på frivillige

Frivilligavhengig: Femundløpet er avhengig av et stort korps frivillige for i det hele tatt å få gjennomført løpet. Det samme er alle de andre store arrangementene i Røros. Torsdag i neste uke hedres de frivillige med si egen Frivillighetens dag på Storstuggu.

Frivilligavhengig: Femundløpet er avhengig av et stort korps frivillige for i det hele tatt å få gjennomført løpet. Det samme er alle de andre store arrangementene i Røros. Torsdag i neste uke hedres de frivillige med si egen Frivillighetens dag på Storstuggu.

De frivillige, eller dugnadsfolket, er limet i rørossamfunnet. Uten den innsatsen har vi verken hatt Elden, Vinterfestspill, Femundløp, martnan eller Litteraturfest.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

– Derfor inviterer vi til Frivillighetens dag torsdag 19. januar for å gjøre stas på dugnadsfolket. Alle er invitert - enten man er frivillig på de store arrangementene eller man gjør en innsats for å holde liv i lag og foreninger ute i bygder og grender, sier Berit K. Sevatdal ved Frivilligsentralen i Røros.

Og høydepunktet under arrangementet i Storstuggu torsdagskvelden er utdelingen av Frivillighetsprisen 2016 i Røros til Ester Mikkelsen.

Bør bli årlig

De som står bak arrangementet er Vinterfestspill i Bergstaden, Elden, Rørosmartnan, idrettsrådet, Litteraturfest Røros og Femundløpet, og Frivillighetens dag arrangeres for andre gang.

–Målet er at Frivillighetens dag skal bli en årlig markering av de frivilliges innsats. Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre de store arrangementene uten den enorme dugnadsinnsatsen som legges for dagen. Det er en innsats som bidrar til et varmere samfunn, og det er en innsats som må sette stor pris på, sier leder i idrettsrådet, Ivar Vaa.

Tar ikke for gitt

Sammen med de andre arrangørene er han klar på at dugnadsfolket fortjener å bli satt pris på - å bli sett.

– Når folk trives sammen og gjør noe de synes er artig sammen og føler tilhørighet og eierskap til arrangementer så er frivilligheten sjølve limet i samfunnet, sier Vaa.

Ti arrangementet torsdag kveld kommer også Knykengjengen - de fikk ildsjelprisen under Idrettsgallaen i 2014 for den jobben de har gjort med å bygge opp igjen et topp moderne idrettsanlegg i Knyken i Orkdal.

– De er en gjeng som har lagt ned arbeid tilsvarende 40 millioner kroner. De møtes fast, og nå tar de også på seg oppdrag ellers i kommunen - ikke bare i idrettsanlegget Knyken, forteller Sevatdal.

Hun røper også at det blir en del underholdning neste torsdagskveld, og det blir enkel servering.

– Dette er vår måte å sette pris på frivilligheten, og vi er de første til å erkjenne at de trengs i alle lag og foreninger, sier Sevatdal.

Den nasjonale Frivillighetsdagen er den 5. desember - men da er alle frivillige i Røros opptatt med både julemarked, konserter og andre arrangementer.

– Derfor tar vi dagen når det passer best - torsdag 19. januar, sier Berit K. Sevatdal.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags