Slik blir Elden-været

Artikkelen er over 3 år gammel

Kun én eneste kveld under Elden er det meldt nedbør.

DEL

Sola stakk fram av og til på premieredagen for årets Elden.

Temperaturen var høyst levelig og skyene tegnet Elden-himmelen så den ikke var så alt for hyggelig. Antagelig akkurat slik regissør Paul Ottar Haga vil ha det. Som han har gjentatt så mange ganger, han vil skildre krigen og det skal ikke være trivelig.

På førpremieren tirsdag bøttet det ned flere ganger de siste timene før scenestart, men under sjølve forestillingen var det oppholds hele tida.

Mens premieren pågår onsdag, spår yr.no 14 grader og flau vind, men ingen nedbør på Røros.

Torsdag kveld er det spådd overskyet, svak vind og 15 grader fra klokka 18 og utover.

Fredag tyder værmeldingen på at temperaturen holder seg greit på 12-14 grader, men yr.no spår at det kommer et par millimeter med nedbør muligens før og under forestillingen.

Ett værvarsel melder oppholdsvær fra klokka fem på ettermiddagen. Langtidsvarselet på yr.no melder regn hele natta.

Arbeidets Rett møtte Paul Ottar Haga: En siste dans som regissør for Elden 

Natt til lørdag skal det regne, og det fortsetter utover formiddagen og eftaen. Men, når det nærmer seg Eldenforestilling skal det gi seg og det er meldt 13 grader og helt greit overskyet vær.

Bli kjent med karolinerne 

Søndag er det spillefri for skuespilleren og lite for oss publikum å oppsøke Slegghaugene for annet enn å ta inn synet av spillplassen. Dagen opprinner med noe sol. Det blir 16 grader og regnskurer på dagen, men sol igjen til det som kan bli en flott kveld med 14 grader fra klokka åtte og utover.

Mandag og siste dag i juli meldes det sol og 14 grader fra klokka åtte. Like fint skal det ifølge værmeldinga bli tirsdagskvelden også.

Jo Bjørner spiller fortelleren

Unni Ryen er tilbake 

Onsdag er det sol fra morgenen som går over i regnbyger. Fortsatt varmt og fint med 16 grader, som synker naturlig mot kvelden og da skal det også slutte å regne så også denne kvelden kan bli kanskje by på regnfri forestilling.

Torsdag og fredag meldes det 12 - 14 grader. Flau vind og svak vind med null nedbør.

Lørdag og siste Elden-dag meldes det igjen 16 grader om dagen og 14 til kvelds. Litt nedbør og svak vind fra klokka 14 om dagen, men stor sol og ei lita sky fra klokka åtte om kvelden.

Fra grøtkoking til trommelaging

Ina og Trine tar vare på hestene under Elden 

En sommer fullbooket med Elden, lokalmat og fjasete fjellfolk

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags