Gå til sidens hovedinnhold

En av 90-tallets virkelige publikumsgiganter er klar for Livestock i sommer, og det er en gave fra NØK

Artikkelen er over 2 år gammel

Livestockfestivalen på Alvdal kunne onsdag presentere en av sommerens store headlinere. Kjente og kjære Di Derre er klar for Stormoen og Livestock på Alvdal i juli.

Det er Livestockfestivalens samarbeidspartner NØK (Nord Østerdal Kraftlag) som presenterer Di Derre på Livestock

75-åringen NØK feirer med å gi en gavepakke av en konsert tilbake til kundene sine. Fredag 12. juli serverer de Di Derre på Livestock.

– Vi kunne arrangert en stor middag med lange taler til spesielt utvalgte gjester i vårt jubileumsår, men vi velger heller å gi en opplevelse til alle våre kunder. Musikk går inn hos de fleste, og Di Derre favner bredt, sier Ivar Often i NØK.

NØK er en av Livestocks viktige samarbeidspartnere, og sammen har de jobba for å gi mest mulig tilbake til publikum. Idet kraftlaget fyller 75 år, og med et ønske om å gi noe til kundene, falt valget på en konsertopplevelse.

Bildeserie

Disse var på Livestock og Kalvstock i helga

– NØK og Livestock har mye til felles. Verdiskapning og engasjement står sentralt hos oss begge, så dette samarbeidet er vi veldig fornøyde med. Det betyr at vi kan gi enda flere fantastiske konsertopplevelser til publikum, sier festivalsjef Anne Linn Vingelsgård Schärer.

Di Derre er dessuten et band som leverer bredt og som mange er glade i.

– Vi hadde et ønske om å bidra til noe som har deltakelse fra hele region og som samtidig appellerer til flere generasjoner. Livestock ble derfor et naturlig valg for oss, med stor frivillighet og et stort hjerte for Nord-Østerdal. Festivalen er en av de arrangementene som gjør regionen enda mer innholdsrik og til et godt sted å bo. Vi gleder oss, sier Often.

Leste du disse sakene: Livestock satte samlet publikumsrekord - Skogsscena ble en stor suksess

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre frå være et kultband til å bli allemannseie – alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som fikk tittelen «Den derre med Di derre», som kom i 1993, fikk svært gode anmeldelser.

Se også: Livestock med artistslipp: Gåte kommer til Stormoen skytebane

Men det var plate nummer to «Jenter & Sånn», som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låta «Jenter» ble en radiohit og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn (1-2-3)», og solgte 190.000 eksemplarer.

Sommeren 2019 skal bandet spille sammen med selveste KORK på Frognerseteren Amfi i Oslo, og samtlige konserter er utsolgte.

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Se Rettens reportasje fra første dag under Livestock.

Kommentarer til denne saken