– Denne høsten blir det et svært variert tilbud å finne på plakaten. Enten man ønsker seg kulturopplevelser innen musikk, teater, film og dans, dataspill i sosialt felleskap eller en skikkelig latterkule - her er det noe for alle. Høstens kulturprogram presenterer som vanlig mange forskjellige kulturuttrykk for publikum i alle aldre, skriver Saara Kunelius, arrangements- og markedsføringskoordinator hos Storstuggu, i en pressemelding.

Kulturhøsten startet med artistene Claudia Scott og Torstein Flakne fredag 2. september. Rørosingen Vegar Dahl inntar kulturhuset med noen av distriktets dyktigste musikere og holder en releasekonsert for sin første soloplate "Spindelsvake strenger". Souljazzgruppa The Real Thing og 12-mannsorkester The Cosmic Swing orchestra sørger for jazzklubbstemning.

– Videre kan vi by på konsert med den Spellmansnominerte visesangeren Erik Lukashaugen som fremfører sine musikalske tolkninger av Hans Børlis dikt. Vi får også besøk av den folkekjære artisten Maj Britt Andersen som gir oss en musikalsk reise gjennom hele hennes rikholdige karriere, opplyser Kunelius.

Mørk musikk

– I oktober er vi tilbake med Mørkstuggu, en konsertserie for de med et ekstra hjerte for musikk av det hardere slaget.

Da byr Storstuggu på en metallisk helaften med både livekino og konsert med to av Norges mest hardtslående hardrock- og metal band, Vreid og Audrey Horne. De minste kan glede seg til barnekonsert med Meg og kammeraten min som er Røros konserter sitt bidrag til å skape kulturopplevelser til publikum i alle aldre i høst. Akustisk konsert med Daniel Kvammen er utvilsomt et av de musikalske høydepunktene denne høsten. Klassisk pianomusikk står på programmet når den kjente polske Chopin-mesteren Greg Niemczuk kommer på besøk i november. Vi runder av høsten tradisjonen tro med Fly me to the moon med Røros Storband og til slutt med "Vårres jul", en julekonsert med Hans Rotmo og Henning Sommerro.

Fra Are Kalvø til joik

Litteraturfest Røros byr på litterære kulturopplevelser med blant annet Anne-Grete Leine Bientie, Vigdis Hjort og Line Norman Hjort.

Humor blir det også i høst, med Are Kalvø, Klypa og humortrioen Kveli Rånes Bremseth. Både Riksteateret og Turnéteatret i Trøndelag kommer til Røros med to teaterforestillinger til høsten.

– Riksteatrets oppsetning av Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker Mio, min Mio blir garantert en uforglemmelig teateropplevelse for både store og små. Her sitter publikum på scenen og er i ett med forestillingen, sier Kunelius og mener det også er verdt å få med seg også den kritikerroste danseforestillingen "The answer is land - Vástadus eána".

Spill og film for alle

I høst fortsetter lavterskeltilbudet KlubbLAN: Spill for alle.

– Første søndag hver måned inviterer vi, i samarbeid med Ungdommens Hus og UKM, til å både teste spill og lære om spill på Storstuggu.

For de filminteresserte blir det, i tillegg til ordinære kinoforestillinger, matinévisning og babykino, og samarbeidet med Bergstaden filmklubb fortsetter.

– Vi ser frem til å gi gode kulturopplevelser utover høsten! sier Saara Kunelius.