I «Rødalsfolket» møter vi ekteparet Bergljot og Kaspar, som vi følger gjennom alle årstidene. Handlingen er hentet fra Narjordet og nærliggende områder, samt østover dalam.

Boken er allerede lagt ut for salg ved lokale butikker.

Seter i Rødalen

«Rødalsfolket» ble til da Midtdal gikk tur til en seter i Rødalen for noen år tilbake.

-Jeg ble så fascinert av setra som lå inne der, så jeg tok et bilde av den, forteller han.

Setra pryder nå bokas forside.

-Jeg tenkte at «den må jeg jobbe litt med», så jeg satte meg ned en sen hlstkveld og skrev og undersøkte litt. Da ble det med tid og sjuende ei novelle.

Historien og personene er i hovedsak oppdiktet. Noe lett research har Midtdal likevel gjort, ved å spørre eldre folk om diverse opplysninger fra tidligere tider.

Naturen inspirerer

«Rødalsfolket» er novelle nummer 20 siden hobbyforfatteren begynte å gi ut bøker i 2014. Alle utgivelsene er trykket hos Land trykkeri.

På spørsmålet hvor Helge får alle ideene fra svarer han ganske enkelt:

-Godt å ha fantasi.

Han bruker gjerne naturen som en inspirasjonskilde, og går seg gjerne en fjelltur for å få ideer til en ny historie.

Ny utstilling

I tillegg til ny novelle er Midtdal aktuell med diktbilder. Bildene er tatt i Hummelfjellet, med tilhørende dikt. De er stilt ut ved Folkebiblioteket i Trondheim og flyttes til Østersund bibliotek i slutten av måneden. Andre svenske biblioteker har også meldt sin interesse, blant annet biblioteket i Idre.

På novellefronten er Midtdal allerede godt i gang med å planlegge en ny utgivelse til over nyåret. Hva dette blir er for øyeblikket en hemmelighet.